Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Grzech

M600 wlot powietrza

Polecane posty

Witam,

Mam pytanko dla posiadaczy M600, odnośnie pokrywy nad filtrem powietrza. Na pokrywie są dwie dysze, które powinny być skierowane w dół. Jednak gdy je tak ustawie, motocykl sie dławi przy prędkości >80km/h. Wnioskuję, że im większa prędkość tym więcej powietrza dostaje i odpowiednia propocja jest wówczas zachwiana. Jeśli jedną dyszę przekręcę do góry (jak na foto), to powiedzmy 150km/h nie stanowi żadnego problemu, motocykl wkręca się dobrze.

Z manuala wyczytałem, że na tych kanałach dolotowych nakładane są jeszcze takie małe elementy (membrany/zwężki?), których w moim sprzęcie nie widzę. Nr katalogowy tych części 812.1.013.1A

Dodam, że wymieniłem filtr powietrza na oryginalny Ducati.

Jak to u Was wygląda?

Poniżej foto

pokrywa.jpg

Pzdr

W monstrze Ani oba doloty skierowane do przodu, filtr zwykly, zadnych problemow, sprawdz czy nie podwinal sie filtr podczas zakladania, i czy nie zsunela sie puszka z gaznikow. Masz tam dwie opaski.

Zamieszam jeszcze zdjęcie po demontażu filtra.

filtr.jpg

Filtr nie był podwinięty.

Może to być kwestia regulacji i synchronizacji?

Za bardzo nie znam historii tego moto, a powyższych czynności jeszcze nie robiłem. Póki co wymiana rozrządu, filtrów, oleju.

Edytowano przez Grzech

Spawdz zaslepki pod gaznikami, na kroccach dolotowych i waz podcisnienia do pompy, jasli to wszystko masz w porzadku, trzeba sprawdzic gazniki.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.