Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Yoo!

Ducati Monster 600 - jako pierwszy, ale czy dla dwojga ??

Polecane posty

Heyyy. Jak podjechałem do kumpli na GT1000 z mokrym sprzęgłem, to stwierdzili, że pracuje za cicho i kupiłem spieprzonego Ducata :D.

Wracając do tematu.

20 lat temu z okładem nikt nawet nie myślał o zakupie litra na pierwszy motocykl, bo takiego czegoś po prostu nie było.

O mało nie popuściłem ze szczęścia, jak mi ojciec zafundował Rometa, a potem to wiadomo CZ-tki, MZ-tki, Junaki itp.

Przemyślenia mam takie:

1) Byłem takim durnym szczeniakiem pod względem odkręcania, wygłupów na motocyklu itp., że gdybym wtedy dostał w łapy choćby japońską 400-tkę, albo Monstera 600, to jedyną okazją do rozmowy byłyby odwiedziny na parafialnym.

Swojemu młodemu, jakby tak wyszło, że będzie chciał się bawić w motocykle kupię maks. 250-tkę i to w enduro, a może i 125-tkę.

2) Całe to pierniczenie o braku mocy itp. Nie wiem skąd i na co ta moc. Jak jest to ok, jak nie ma, to trudno.  Jeżdżę dwoma sprzętami - GT ma względnie mało kilogramów i więcej mocy, GPz-tka stara, którą przekazał mi kumpel, bo sam czasem nie dysponuje ma więcej kilogramów i mocy mniej (wersja 27koni). Do tego używałem różnych maszyn: od maxiskuterów, przez enduro, po choppery. Ten brak mocy siedzi w "głowie".

Generalnie bierz 600/620 mniejsza moc ,łatwiej ogarnąć, niższe koszty......,a objeżdżanie 600tka kierowników litrów.... hmm BEZCENNE!!! :) 

Pozdrawiam, udanego zakupu!

Witam, interesuje mnie wykorzystanie monsterka jako ciekawa formę wypadów nad jezioro z Dziewczyną, przewiduje trasy maks +/- 100km w jedną stronę. Obecnie jeżdżę SV 650S, która jak wiadomo nie ma zbyt wiele miejsca dla pasażera (zmierzyłem długość tylnej kanapy: 31cm). Czy orientujecie się ile konstruktorzy monstera 620 przewidzieli dla pasażera, a może piękna Włoszka jest na tyle zazdrosna, że nie pozwala naszym plecaczkom na komfort nawet na krótkich trasach:P?

PS: niektórzy uznają mnie za wariata, bo chcę zmienić teoretycznie mocniejszy motocykl na monsterka, ale nie o moc tutaj chodzi tylko o seksapil Ducati, którego brakuje SVce.

Pozdrawiam forumowiczów Artur

dla chcącego nic trudnego... dwie szczupłe osoby bez problemu pojadą na monsterze - ba nawet średniej budowy

Witam po krótkiej przerwie, Panowie musze się do czegoś przyznać, bowiem na mojej drodze pojawił się Hornet i od niedawna jestem jego nowym właścicielem :D   tak więc z mojej strony dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi, dowiedziałem się dość ciekawych rzeczy o Monsterkach :D   i nie wykluczone, że w przyszłości nadal będe na jednego z nich polował, bo te moto są naprawde zaje****e, dzięki raz jeszcze i Pozdrawiam :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.