Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
xraymutation

malowanie/lakerowanie plastikowych elementów

Polecane posty

Cześć Dezmosi.

Nabyłem ostatnio 2 'cudeńka' z plastiku do Monstra. Zdjęcia zamieszczam poniżej. no i oto nadchodzą pytania do

bardziej doświadczonych 'dłubaczy':

-czy obie części da się pomalować/polakierować ? szczególnie mam wątpliwości co do błotnika, bo to wydawałoby się bardziej miękki plastik

-czy zna ktoś takowych fachowców w Warszawie lub okolicach ?

9pye.jpg

błotnik

e4b3.jpg

kapsel na siedzenie

help.

KGr    1

Da sie, jedno i drugie.

Po pierwsze porzadnie zmatowac, potem psiknąć podkład na plastik (w każdym sklepie z lakierami jest) a dalej juz "standardowo" (czyli baza + klar) - wbrew pozorom nie jest to tak kruche jak sie wydaje.

Ja u siebie lakierowałem błotnik z tyłu i jest git.

KGr    1

Sa. Od "normalnej" szpachli taka do plastiku rozni sie tym ze jest bardzo elastyczna. Bez problemu dostaniesz w tym samym sklepie co normalna szpachle :)

Błotnik możesz również obkleić folią np. a'la carbon. Trochę roboty przy tym jest, ale efekt końcowy wydaje mi się całkiem przyzwoicie i z uwagi na elastyczność folii ładnie "pracuje". Wrzucam fotkę, bo mam tak zrobione u siebie, to zobaczysz jak się to mieni ;)

post-88954-0-11791200-1377680046_thumb.jpg

PS. Sorry, że brudny, ale dopiero co wrócił z przechadzki.. :lol:

Moj sasiad z piaseczna maluje motocykle .Ul.Irysów Piaseczno 1 dom po prawej za klubem dziecka na orężnej.Ceny tez ma bardzo dobre no i niestety kiepskie terminy ma sporo roboty.Nie wiem jak teraz .Ale polecam bo malowal mi kilka elementow. tel 506 173 656

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.