Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

mioo

ogłoszenie monster - może ktoś coś podpowie

Polecane posty

Panowie i Panie, jako że moje M600 pojechało już jakiś czas temu szukam nowego moto. Nie pali mi się pod tyłkiem ale liczę że trafię coś ciekawego. 

Zastanawiam się nad 2 opcjami S2R 800 i nowymi 696/796.

Byłem wczoraj w salonie przymierzyć się do świeżych modeli i oprócz lekkiego uczucia plastiku to wydaje się całkiem fajnym wyborem.

Tak więc chętnie posłucham wszelkich rad. Znalazłem też ogłoszenie które wydaje mi się dość atrakcyjne. 

http://allegro.pl/ducati-monster-696-zarejestrowany-transport-i3506801133.html

lub

http://allegro.pl/ducati-696-monster-zarejestrowany-pl-okazja-i3512050124.html

jak się domyślacie budżet to +/- 16000

Chętnie wysłucham każdej porady. Prawdę mówiąc zastanawiam się też nad opcją przytargania 796 z USA. 

PS. Wiem, że lepiej dołożyć i kupić nowy/w lepszym stanie i jak by  mnie było stać to bym dołożył... wolę przez zimę sam coś grzebnąć  

Podpinam się pod temat,bo mam podobny zakres poszukiwań i budżet :razz:

Tylko ja rozważam jeszcze Monstera 1000.

nikt nic nie podpowie ? nawet w kwestii s2r vs 696 ? nie chce mi sie wierzyć że nikt nie ma doświadczenia w porównaniu tych moto

nikt nic nie podpowie ? nawet w kwestii s2r vs 696 ? nie chce mi sie wierzyć że nikt nie ma doświadczenia w porównaniu tych moto

kwestia gustu, albo lubisz klasyczny design, albo nowsze linie. no chyba, ze wazniejsze jest, jak jezdzi, wtedy nie wiem, ale ja z S2R bylem ultra zadowolony ;)

Edytowano przez emvespa

Pierwszy ma nowe opony przy przebiegu ok 10 tys pewnie zależy kto i gdzie nim jeździł ale przebieg trochę niski jak na ten rocznik i wymianę - stawiam że opony zamieniono przy wyższym niz wskazany przebieg, brakuje tez jednego lusterka, po tej stronie kolor dekla tez nie oryginał za ciemny, dekiel po drugiej stronie chyba zarysowany - to oczywiście nie dyskwalifikuje moto, choć napisane że bezwypadkowy - tyle ze zdjęć, moze ktoś doświadczony mnie poprawi :-)

Drugi - kwestia gustu - carbony trochę cepelia :-), crashpady na wydechu dla mnie nowość no i czy to nie jest Akrapovic zrobiony z seryjnego Remusa :-D

pierwszy po wywrocie, wymieniony plastik na baku, bez lusterek sprowadzony z francji, dekiel reanimowany. wymienione tez wydechy i kolektor po stronie upadku. tyle sie dowiedziałem wia tel. może komuś się przyda. s2r... słodki ale chyba 696 dla pasażera wygodniejszy bedzie

pierwszy po wywrocie, wymieniony plastik na baku, bez lusterek sprowadzony z francji, dekiel reanimowany. wymienione tez wydechy i kolektor po stronie upadku. tyle sie dowiedziałem wia tel. może komuś się przyda. s2r... słodki ale chyba 696 dla pasażera wygodniejszy bedzie

W przypadku obu motocykli "wygodniejszy" to powiedziane dużo na wyrost, w mieście oba z pasażerem sprawdza się tak samo przeciętnie, w trasie no to już zależy ile tego pasażera jest :razz:. Z mojego doświadczenia powiem że im mniej tym lepiej   :mrgreen:

mam doświadczenie z m600 i nie sądzę, żeby s2r był bardzo inny z powodów konstrukcyjnych. co jak co 696 ma nieco większą kanapę. moja żona jest dość wysoka i o ile objętość :) nie jest problemem to kąt ugjęcia kolan nie jest dla niej zbyt wygodny. ja niestety też czyłem dyskomfort na m600. mam 189cm i 85kg, czuję, że jedynie multistrada zdała by tu egzamin... nie mniej jednak nie warto kupować takiego turystyka jak 80% czasu moto spędza w mieście

Edytowano przez mioo

nie mniej jednak nie warto kupować takiego turystyka jak 80% czasu moto spędza w mieście

właśnie się zastanawiam czy nie zmienić Multistrady na coś mniejszego, bo ostatnio 90 % moich tras to miasta :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.