Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

chojny

Monster 2001 750cm3

Polecane posty

ok. 

To jeszcze was pomęczę trochę.  :mrgreen:

Monsterek miał wymieniamy rozrząd na 28k, teraz ma 42. Na forum znalazłem informacje, że na 40 powinna być wymiana.

Rozumiem, że po zakupie tak i tak trzeba zrobić przegląd "0" bez względu na to co mówi i obiecuje poprzedni właściciel.

Rozumiem, że po zakupie tak i tak trzeba zrobić przegląd "0" bez względu na to co mówi i obiecuje poprzedni właściciel.

Tak.

Zadzwoniłem do jednego serwisu...

Czy przegląd na 40tys. z rozrządem to faktycznie +/- 3 000 PLN?

http://hrg.pl/index.php?go=ducati_uslugi

Monsterek miał wymieniamy rozrząd na 28k, teraz ma 42. Na forum znalazłem informacje, że na 40 powinna być wymiana.

Wg moich wiadomości paski rozrządu wymienia się co 2 lata  :!: lub co 20 tys. km

BTW

http://docpoland.com/temat/12424-wymiana-pask%C3%B3w-rozrz%C4%85du/?hl=%2Bwymiana+%2Bpask%C3%B3w+%2Brozrz%C4%85du

http://docpoland.com/temat/13143-wymiana-pask%C3%B3w-rozrz%C4%85du/?hl=%2Bwymiana+%2Bpask%C3%B3w+%2Brozrz%C4%85du

i nie jestem pogryziony przez "Szukajkę" ;)

Edytowano przez bialy114

Czy przegląd na 40tys. z rozrządem to faktycznie +/- 3 000 PLN?

jeśli zażyczysz sobie zrobienie wszystkiego od a do z to tak

jeśli zażyczysz sobie zrobienie wszystkiego od a do z to tak

Właśnie tak sobie pomyślałem, że dostałem cenę max., na podstawie doświadczenia co może być do wymiany. ;)

http://hrg.pl/index.php?go=ducati_uslugi

Wg moich wiadomości paski rozrządu wymienia się co 2 lata   :!: lub co 20 tys. km

Dzięki wielkie. Poryłem co umiałem ale tu nie mieszkam, więc mogło mi umknąć coś  :twisted:
Edytowano przez chojny

Dzięki wielkie. Poryłem co umiałem ale tu nie mieszkam, więc mogło mi umknąć coś  :twisted:

Kupisz Dukę, to zamieszkasz :D

You Welcome ;)

Używając "szukajki", przeglądając forum oraz dzięki radzie jednego z forumowiczów (dziękuje)  zauważyłem zwyczaj wstępnej oceny loży forumowych specjalistów na podstawie zdjęć. 

Mam więc prośbę o wstępną ocenę motocykla. 

Od siebie:

- moto było malowane, więc lagi przednie, które powinny być złote nie są

- glut na baku to żywica z belki garażu

wpl9.jpg

vv01.jpg

vx1i.jpg

h15v.jpg

364s.JPG

u2fq.jpg

sdmx.JPG

wuf4.jpg

Cy myślicie?  :roll:

Edytowano przez chojny

- moto było malowane, więc lagi przednie, które powinny być złote nie są

Lagi nie wyglądają na malowane, ew. były wymienione jak powinny byc złote. Teraz pytanie dlaczego były wymieniane? jeśli rzeczywiście nie są oryg.

Lagi nie wyglądają na malowane, ew. były wymienione jak powinny byc złote. Teraz pytanie dlaczego były wymieniane? jeśli rzeczywiście nie są oryg.

Źle się wyraziłem. Gdyby moto było w oryginalnym malowaniu to by były złote a gdyby nie były to by znaczyło to co pisałeś.  

Moto było kiedyś żółte a żółtych lagi były srebrne. 

Opisałem dlaczego są srebrne a nie złote  :angel:

Bylem, widzialem, jezdzilem i..... jazda tym sprzetem to jakas euforia zmysłów! Wrocilem do domu, spac nie moglem... mysld intensywnie...

KGr    1

Widze kolega sie przejechal i zrozumial o co w tym wszystkim chodzi :)

Bylem, widzialem, jezdzilem i..... jazda tym sprzetem to jakas euforia zmysłów! Wrocilem do domu, spac nie moglem... mysld intensywnie...

hehe i po Gościu :mrgreen: , witamy w desmoszpitalu :crazy:

hehe no dosłownie ale jeszcze zobaczymy. 

Wczoraj byłem drugi raz... zawiozłem moją  :wub:  jako niespodziankę aby zobaczyła co mi po głowie chodzi. Chyba spodziewała się innej niespodzianki bo aktualnie jesteśmy w lekkim "konflikcie"... 

Edytowano przez chojny

hehe no dosłownie ale jeszcze zobaczymy. 

Wczoraj byłem drugi raz... zawiozłem moją  :wub:  jako niespodziankę aby zobaczyła co mi po głowie chodzi. Chyba spodziewała się innej niespodzianki bo aktualnie jesteśmy w lekkim "konflikcie"... 

:lol: toś narobił bigosu ;) trzeba było wymyślić niespodziankę coś dla Niej, potem dla siebie :P

:lol: toś narobił bigosu ;) trzeba było wymyślić niespodziankę coś dla Niej, potem dla siebie :P

Proponuję coś takiego ;)

zareczynowe_pudelko.jpg

pierscionek_Ducati.jpg

Przewieź ją. Jeśli potwór nie odmieni serca kobiety... Nic nie zdoła

- prawie Paulo Cohelo

Przewieź ją. Jeśli potwór nie odmieni serca kobiety... Nic nie zdoła

- prawie Paulo Cohelo

hm.... moj dzisiejszy prezent na dzien chlopaka od lepssej polowy....

zglj.jpg

Wyglada jak zielone swiatlo? :)

Edytowano przez chojny

Przytoczę, bardzo dobry sposób na właściwą kobietę...

Trzeba posadzić kobiełkę na dość niewygodny motocykl ( Monster taki jest), i zrobić z nią rundkę tak przynajmniej 200-300 km po najbardziej paskudnych asfaltowych drogach jakie znasz... jeśli po przejażdżce nie będzie się krzywić, a wręcz będzie domagać się dalszej przejażdżki, to bier kobietę w ciemno, nawet jak ma garba i przychówek, a jak po paru km będzie Cię walić w plecy, albo nanajbliższej stacji, będzie rozglądać się za taxi/ autobusem ect.... zostaw ją w spokoju, daj jej na bilet i "go hom alon"...

To wszystko oczywiście pod warunkiem, że sam jesteś zatwardziałym motocyklistą i po 1-2 sezonach nie stwierdzisz:

...wieje, deszcz, zimno, a ch...j z tymi motorami!!!

Anja, jak masz sprzęt gaźnikowy, to serwis lepiej zrobić przed sezonem, paliwo teraz jest b. ekologiczne i po odparowaniu najbardziej lotnych związków, zostają dodatki i inne świństwa, które skutecznie potrafią zatkać dyszki, rozpylacze i osadzić się na iglicy w postaci zielonkawego nalotu, i żadne spraje tego nie rozpuszczą - tylko sprej + usunięcie mechaniczne + sprężone powietrze, a moto nie jest nowe, dlatego po czyszczeniu potrzebna regulacja...

Pozdr. J-999

p.s. W dawnych czasach miałem fajną pannę, jeszcze jeździło się na zabawy MZ 250 w 5 osób:

- ja, kierujący brałem swoją pannę na kolana- zwrócona była twarzą do tyłu, za mną siadała silna panna , która brała delikatniejszą na swoje kolana, a na koniec , na kurtce zawiniętej na zbiorniku paliwa siadała moja bratowa, bo najdrobniejsza była, jak kiedyś zaliczyliśmy glebę, to ta moja poparzyła  łydkę, pierwsza pomagała podnosić motocykl a na jakąś oparzelinkę nie zwacała wcale uwagi.....ehhhhh....

Wyglada jak zielone swiatlo? :)

Hmmm.

Może to w języku kobiet znaczy: "No to MOTOCYKL już masz :P "

:D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.