Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
BlagamNiechOdpali

M600 '99r

Polecane posty

Siemka wszystkim! Mojego monstera kupilem wlasciwie rok temu i juz prawie dyche na nim nawinalem ale jakos nie zebralem wczesniej do rejestracji na forum - a teraz na koniec sezonu mnie zebralo na pewne przemyslenia i mam nadzieje ze mi pomozecie. A tak sie sprzecior prezentowal w dniu zakupu (aktualnych fajnych fotek nie mam, bo go dlugo nie mylem ;P ) :

20121108109.jpg

A teraz do rzeczy. Ogolnie z zakupu cieszylem sie jak male dziecko - moto sprawia ogromna frajde z jazdy (no i pol osiedla wstaje ze mna do pracy ) i do teraz sie ciesze z jednym ALE : co chwila w nim cos (od)padnie. Od momentu zakupu, do dzisiaj bylo robione m.in. :

- regulator napiecia

- regenerowany rozrusznik

- ODPADL ten bolec z dzwigni zmiany biegow w czasie jazdy :D

- 2 razy regulowane gazniki (nie palil jak byl "srednio" nagrzany )

Oprocz takich rzeczy, to np. ostatnio zaczelo migac swiatlo stopu w sposob kompletnie losowy ( i nie do sprawdzenia na postoju, bo wtedy wszystko gra) albo jakis czas temu peknal przewod paliwowy.

Z serwisu eksploatacyjnego, to o ile pamietam :

- olej,

- nowa tarcza do przodu

- klocki przod i tyl

- nowe gumy

- wymiana paskow rozrzadu

- regulacja zaworow

Do tego dostal w prezencie nowe kierunki, pomalowany bak i crash pady.

I teraz tak - za niedlugo trzeba wymienic naped, i zaczynam mnie to troche irytowac, bo pomimo tych wszystkich inwestycji, to trafilem na wyjatkowo stereotypowy egzemplarz :P Jaki jest sens pakowania tego wszystkiego, jak za 3kkm znowu cos gdzies brzędknie i odpanie ? Czy nie wie ktos moze gdzie w bliskich okolicach Krakowa znalazl by sie ktos, kto sie naprawde na dukatach zna i bylby w stanie ocenic co w tym sprzecie trzeba zrobic zeby to latalo w miare jak igla i czy sie ta impreza w ogole oplaca? (btw, da sie jakos te zdjecie zmniejszyc?)

rozumiem, że to Twoje początki na Forum, ale:

początek - nadaje się do Powitalni

zdjęcie i opis - do "Pokaż swojego Monstera"

końcówka - Monster->Mechanika i modyfikacje

chyba rozumiesz, że po coś jest podział na działy ?

cześć. Jak najbardziej idź do powitalni i napisz prawie to samo co tu :) po prostu się przywitaj.

I idę o zakład, że jesteś z Krakowa bo Cię widziałem. Mieliśmy wyjazd na 10 lecie klubu pod Kielcami i tankując w Krakowie pod Bonarką około 12.20 28.09.2013 przejeżdżałeś między bonarką a stacją paliw. Jestem pewny na 100% bo dziwiłem się co ty możesz mieć niebieskiego...

rummy51 tutaj nie chodzi o wiek , to jest poprostu ducati . wiec odkladaj juz kase na wymiany/naprawy :D

Nie jest zle ;) Co prawda znowu poplynalem niezla kase na poczatek sezonu, ale jak juz odpalil i pojechal.... Nie zamienilbym tego na zaden inny motocykl (w tym stylu, bo marzy mi sie kiedys enduro-turystyk), glowa do gory rummy ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.