Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Franz

WALENCJA 2013

Polecane posty

Records:

Fastest Lap:

Lap: 20 Marc MARQUEZ 1'31.557 157.4 Km/h

Circuit Record Lap:

2008 Casey STONER 1'32.582 155.7 Km/h

Best Lap:

2012 Dani PEDROSA 1'30.844 158.7 Km/h

.....i znowu ten Stoner na ŚWINI :-0)

Stoner, Stonerem. Ale nie zapowiada się, żeby MM dojechał na piątym miejscu.

Trochę się boję, że wyścig będzie nudny jak cholera. JL musi być pierwszy, MM nie musi być nawet trzeci. JL wystrzeli, poprowadzi cały wyścig, DP za nim, potem spokojnie MM wiozący mistrza i reszta. I tak do końca. Ciekawie będzie na pozycjach 4-6. Ale obym się mylił.

Ja to znalazłem, że w 2006 roku Capirex zrobił czas FP2 na Ducati 800 na szczątkowej kratownicy 1-32,2...coś tam i byłby w 2013 roku na FP2 przed Dovim...

Gdzie jesteś DUCATI ????

Pozdr.J-999

Oglądał ktoś Moto2 FP3? Prowadzący zaczął coś mówić o VR, że zachwiało jego szacunkiem do niego po przedwczorajszym incydencie z ... [tutaj wyłączyli mi na 30 sekund prąd]. O jakim incydencie mówił?

Stoner, Stonerem. Ale nie zapowiada się, żeby MM dojechał na piątym miejscu.

Trochę się boję, że wyścig będzie nudny jak cholera. JL musi być pierwszy, MM nie musi być nawet trzeci. JL wystrzeli, poprowadzi cały wyścig, DP za nim, potem spokojnie MM wiozący mistrza i reszta. I tak do końca. Ciekawie będzie na pozycjach 4-6. Ale obym się mylił.

No nigdy niewiadomo. Hamiltorn też stracił tytuła przez głupi błąd. marquez jest fighterem (w przeciwieństwie np. do Pedrosy), nie zadowoli się trzecim miejscem i nie będzie spokojnie jechał do mety. Gorąca głowa nie pozwoli mu na to, bedzie walczył do końca.

W sezonie miał kilka manewrów, które tylko szczęsciem nie zakończyły się glebą (mam na myśli kontakt i zderzenia z innymi zawodnikami przy wyprzedzaniu). Zobaczymy jak będzie tym razem. Trzymam kciuki za JL. Myślę, że pracą i systematycznością zasłużył na to, młody ma kupę talentu i robi niesamowite rzeczy z motocyklem, ale tak wejść i zgarnąć wszystko na dzień dobry, na co inni pracowali kilka lat - to trochę niegrzecznie ;) ;)

Edytowano przez Groszek

Bayliss na Ducati  800 z 2006 roku  ze swoim czasem 1-31.2...byłby 6- sty,     ale   kanał....porównywałem czasy z następnych lat, to Ducati jeździło tylko i coraz gorzej, czyli wychodzi że to jednak motocykl, a właściwie podwozie motocykla....Kratownico wróć :wtf: :crazy: ...

Pozdr. J-999

Bayliss na Ducati  800 z 2006 roku  ze swoim czasem 1-31.2...byłby 6- sty,     ale   kanał....porównywałem czasy z następnych lat, to Ducati jeździło tylko i coraz gorzej, czyli wychodzi że to jednak motocykl, a właściwie podwozie motocykla....Kratownico wróć :wtf: :crazy: ...

Pozdr. J-999

:idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:

Rywalizacja podnosi poziom niebotycznie. Kiedys nie bylo mozliwe ( oprocz MM), aby zawodnik wsiadł na drugi motocykl i jechał podobnie, a dzisiaj? Lorezo zniesmaczony siada na drugi i pobija swój rekord przed chwilą poprawiany. MM jedzie na maksa i tu chwila zastanowienia..........gdzie jest Ducati, a jeszcze w 2003 roku!

asnie jada do nas Desmo77 y Asia, Franek i Marcin brat Desmo na wsplne ogladanie................ Ślaski Obiad juz czeka!

Edytowano przez Franz

Całkiem dobrze dzisiaj Vale jeżdził - Pedroza w kratkę ale ostatecznie przed 46 . Ciekawe jak jutro się pokaże "ekipa ratunkowa" mistrzów świata ? 

Gość Ducatista   
Gość Ducatista

to co MM chyba już zwycięstwo ma w kieszeni startując do tego z pole position i tytuł nie sądzę by był poza podium, jednak HRC repsol górą a Lorenzo z 5 używanym silnikiem do wyścigu to szału nima.  Ducati na koniec sezonu dostało że tak powiem delikatnej zadyszki, chyba po tym sezonie czas na zmiany personalne w garażu Ducati... 

Na koniec Jutro-JL,VR,DP- MM gleba.Noooo to bedzie.

Kaz, i co tam z przewidywaniami? :mrgreen:

Lorenzo, który krytykował MM za manewr z początku roku, zrobił prawie identyczny manewr uderzając w Pedrose. Tyle że to nie było w ostatnim zakręcie wyścigu.

Czy to co robił Lizak na początku wyścigu było bezpieczne...???

A jednak źle oceniłem Marqueza. Odpuścił zupełnie, nawet puszczając Pedrosę, który też wbrew moim oczekiwaniom wykazał ducha walki jak mało kiedy!

MM jadąc na II pozycji, przekładając w szykanie motocykl z jednego zakrętu w drugi spokojnie się obejrzał, machnął Pedrosie robiąc mu miejsce, po czym spokojnie półdriftem połknął kolejny zakręt. No mistrz świata, nie ma co.

Tylko pogratulować dojrzałości gnojkowi ;) , Lorenzo przeszedł siebie co tylko zapowiada piękną walkę na następny sezon . Pedroza .... zupełnie go nie rozumiem ,  pazur wyciąga jak już jest za późno . Jechał dzisiaj naprawdę wyśmienicie , ale czemu nie cały sezon ?

I znowu dłuuuuga zima , muszę odgrzebać stare sezony na DVD , chętnie dokupię 2007 i sobie powzdycham :)

Kaz, i co tam z przewidywaniami? :mrgreen:

Lorenzo, który krytykował MM za manewr z początku roku, zrobił prawie identyczny manewr uderzając w Pedrose. Tyle że to nie było w ostatnim zakręcie wyścigu.

Czy to co robił Lizak na początku wyścigu było bezpieczne...???

I bardzo dobrze. Zobaczył, że jest ogólne przyzwolenie, więc sam również L wyłożył. Może rzeczywiście nie żartował, kiedy chwalił niebezpieczne manewry MM? Moim zdaniem zmienił strategię - "chcieliście, to macie". I bdb. Mnie się podobało. Będzie się działo w 2014.

Gość Ducatista   
Gość Ducatista

...jednak jazda po torze to dla amatorów,  tam gdzie zaczyna się adrenalina i prawdziwe ściganie zaczynają się prawdziwe emocje , jazda po torze w kółko to jak jazda w około komina dla niedzielnych kierowców... >>> Isle of Man TT <<<  ;) :)  to Miszczowie Kierofffnicy... shimmy im nie straszne :)

http://www.youtube.com/watch?v=AZT6qGoDmag

Edytowano przez Ducatista

...jednak jazda po torze to dla amatorów,  tam gdzie zaczyna się adrenalina i prawdziwe ściganie zaczynają się prawdziwe emocje , jazda po torze w kółko to jak jazda w około komina dla niedzielnych kierowców... >>> Isle of Man TT <<<  ;) :)  to Miszczowie Kierofffnicy... shimmy im nie straszne :)

http://www.youtube.com/watch?v=AZT6qGoDmag

Ducatista, nie wiem jakie jest Twoje doświadczenie torowe, ale odnoszę wrażenie, że nie masz pojęcia o tym, co piszesz... ;)

Gość Ducatista   
Gość Ducatista

pablo nie ukrywam aż taaaaakiego dużego doświadczenia nie mam jaaak ty ;) i tyle nie śmigam na monsterze 696 bez porządnych zawiasów i heblów nie można za wiele zrobić  plus m696  że sztywna rama i wahacz, na 749 jest już lepiej ale po zmianie tylnego amora i wymianie fabrycznego tłumika drgań, tylko nadal jest to ciężka krowa z którą się trzeba siłować by się kładła na winkiel, z kawą 636 nie miałem tyle barowania niby małe tarcze hebli  ale stawało to na przednim  na zawołanie fakt że dużo to zależy od geometrii i wyprzedzenia kąta główki ramy,  ale myślę że jak byś dał jakiś dobry motocykl i kazał mu jeździć w kółko po torze ze 200razy to na pewno i ten ryży kopacz co jest przy korycie  by w końcu wykręcił dobry czas.......... :mrgreen: :roll: :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.