Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

linekr

Przelotowe wydechy. kilka pytań

Polecane posty

KGr    1
Napisano (edytowany)

"No-Cata" do s2r kiedys robil arrow i o ile pamietam nie byla to droga czesc (bo nie caly uklad, tylko ten jeden kawalek), ale nie moge znalezc juz cos... 

Zanim bym sie zabral za ciecie i spawanie, poszukalbym gotowego rowziazania  i sprawdzil cene :)

tutaj od chinczykow:

http://www.ebay.com/itm/Ducati-Monster-S2R-S4R-800-Catalytic-Converter-Cat-Eliminator-decat-Exhaust-CA3-/330741459408

210$, czyli chyba tragedii nie ma, ale za darmo to to tez nie jest...

Edytowano przez KGr

Czesc;

@bialy114: sluszna koncepcja, warto sprawdzic szczelnosc ukladu

@klopsik: z moich doswiadczen wynika, ze BARDZO ciezko jest zrobic dobrze dzialajacy uklad wydechowy do motocykla. Chyba, ze mowimy o bardzo dokladnej kopii ukladu seryjnego. Latwiej i taniej bedzie wypatroszyc kata lub wstawic/dorobic dekata pamietajac o koniecznosci dostrojenia skladu mieszanki po takim zabiegu.

bialy jutro sprawdzę te śruby i przy okazji zrobię zdjęcie kompa i wrzucę

strzały są praktycznie za każdym razem jak zamknę gaz, pierwsze trzy biegi obowiązkowo później już rzadziej, dzisiaj pośmigałem trochę i przyjrzałem się dokładnie

generalnie jest postrach na mieście bo strzela konkretnie, niezauważony nie przejadę :razz:

bialy jutro sprawdzę te śruby i przy okazji zrobię zdjęcie kompa i wrzucę

strzały są praktycznie za każdym razem jak zamknę gaz, pierwsze trzy biegi obowiązkowo później już rzadziej, dzisiaj pośmigałem trochę i przyjrzałem się dokładnie

generalnie jest postrach na mieście bo strzela konkretnie, niezauważony nie przejadę :razz:

Za uboga mieszanka, bardzo szkodliwe dla silnika, bez regulacji składu mieszanki się nie obędzie.

Kurcze teraz to mnie zmartwiłeś bo z tego co wiem monster w poprzednich rękach chodził tak samo więc dlatego myślałem że nie jest tak źle.

Nie wiem czy to ma znaczenie ale na jałowym biegu nie strzela

Kurcze teraz to mnie zmartwiłeś bo z tego co wiem monster w poprzednich rękach chodził tak samo więc dlatego myślałem że nie jest tak źle.

Nie wiem czy to ma znaczenie ale na jałowym biegu nie strzela

Wszystko da się zrobić, spokojnie, pojedziesz na regulację i będzie OK. (nie muszę chyba dodawać, żebyś szukał speców od Ducati). Poczytaj też w necie o ubogiej mieszance w silniku...

Wszystko da się zrobić, spokojnie, pojedziesz na regulację i będzie OK. (nie muszę chyba dodawać, żebyś szukał speców od Ducati). Poczytaj też w necie o ubogiej mieszance w silniku...

A mi sie zawsze wydawalo, ze strojeniem mieszanki zajmuja sie specjalisci od strojenia :-D

Śruby przy kolektorach siedzą na amen, nie ma mowy o luzach.

Zrobiłem zdjęcie komputera i układu wydechowego.

post-88956-0-84211900-1400775957_thumb.jpg

post-88956-0-59761600-1400775992_thumb.jpg

post-88956-0-28144100-1400776015_thumb.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.