KGr 1 Napisano Maj 21, 2014 (edytowany) "No-Cata" do s2r kiedys robil arrow i o ile pamietam nie byla to droga czesc (bo nie caly uklad, tylko ten jeden kawalek), ale nie moge znalezc juz cos... Zanim bym sie zabral za ciecie i spawanie, poszukalbym gotowego rowziazania i sprawdzil cene :) tutaj od chinczykow: http://www.ebay.com/itm/Ducati-Monster-S2R-S4R-800-Catalytic-Converter-Cat-Eliminator-decat-Exhaust-CA3-/330741459408 210$, czyli chyba tragedii nie ma, ale za darmo to to tez nie jest... Edytowano Maj 21, 2014 przez KGr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motokofeina.pl 0 Napisano Maj 21, 2014 Czesc; @bialy114: sluszna koncepcja, warto sprawdzic szczelnosc ukladu @klopsik: z moich doswiadczen wynika, ze BARDZO ciezko jest zrobic dobrze dzialajacy uklad wydechowy do motocykla. Chyba, ze mowimy o bardzo dokladnej kopii ukladu seryjnego. Latwiej i taniej bedzie wypatroszyc kata lub wstawic/dorobic dekata pamietajac o koniecznosci dostrojenia skladu mieszanki po takim zabiegu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
markiz78 0 Napisano Maj 21, 2014 bialy jutro sprawdzę te śruby i przy okazji zrobię zdjęcie kompa i wrzucę strzały są praktycznie za każdym razem jak zamknę gaz, pierwsze trzy biegi obowiązkowo później już rzadziej, dzisiaj pośmigałem trochę i przyjrzałem się dokładnie generalnie jest postrach na mieście bo strzela konkretnie, niezauważony nie przejadę :razz: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmo999 0 Napisano Maj 21, 2014 bialy jutro sprawdzę te śruby i przy okazji zrobię zdjęcie kompa i wrzucę strzały są praktycznie za każdym razem jak zamknę gaz, pierwsze trzy biegi obowiązkowo później już rzadziej, dzisiaj pośmigałem trochę i przyjrzałem się dokładnie generalnie jest postrach na mieście bo strzela konkretnie, niezauważony nie przejadę :razz: Za uboga mieszanka, bardzo szkodliwe dla silnika, bez regulacji składu mieszanki się nie obędzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
markiz78 0 Napisano Maj 21, 2014 Kurcze teraz to mnie zmartwiłeś bo z tego co wiem monster w poprzednich rękach chodził tak samo więc dlatego myślałem że nie jest tak źle. Nie wiem czy to ma znaczenie ale na jałowym biegu nie strzela Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmo999 0 Napisano Maj 21, 2014 Kurcze teraz to mnie zmartwiłeś bo z tego co wiem monster w poprzednich rękach chodził tak samo więc dlatego myślałem że nie jest tak źle. Nie wiem czy to ma znaczenie ale na jałowym biegu nie strzela Wszystko da się zrobić, spokojnie, pojedziesz na regulację i będzie OK. (nie muszę chyba dodawać, żebyś szukał speców od Ducati). Poczytaj też w necie o ubogiej mieszance w silniku... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motokofeina.pl 0 Napisano Maj 21, 2014 Wszystko da się zrobić, spokojnie, pojedziesz na regulację i będzie OK. (nie muszę chyba dodawać, żebyś szukał speców od Ducati). Poczytaj też w necie o ubogiej mieszance w silniku... A mi sie zawsze wydawalo, ze strojeniem mieszanki zajmuja sie specjalisci od strojenia :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
markiz78 0 Napisano Maj 22, 2014 Śruby przy kolektorach siedzą na amen, nie ma mowy o luzach. Zrobiłem zdjęcie komputera i układu wydechowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
markiz78 0 Napisano Maj 26, 2014 musieli zerknąłbyś na fotkę komputera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach