Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Martinez3433

Ile mamy Panigale ????

Polecane posty

...na każdej impezie na torze jest dużo dukatów a organizator to nie tylko motormania, jest jeszcze cr moto,dusznteam...

nasze społeczeństwo wyraźnie wzbogaciło się w ostatnich latach, motocykli przybywa, i pośród całej masy, często żeby wyróżnić się ludzie kupują coraz więcej motocykli, które do tej pory uważane były za "niszowe", takich które uważane były za wyjątkowe, i przede wszystkim, na które nie było nas stać. Nie wiem jak Wy, ale moim zdaniem uwzględniając nawet ogólny wzrost liczby motocykli, w stosunku do napotykanej liczby jednośladów, obiecnie znacznie więcej i częściej widzę motocykli takich marek jak BMW, czy Ducati. Obecnie każdy "prawdziwy" mototurysta wiezie siebie na wielkim BMW GS, prawdziwy chopperowiec zmienia swoją japońską "podróbę" na tego prawdziwego, stalowego Harleya, a miejski indywidualista lub szybki sportowiec wskakuje na Triumpha albo Ducati.

Zwykła "japonia" już nie robi na nikim wrażenia.

Jeszcze kilkanaście lat temu w moim kilkudziesieciotysięcznym mieście znałem wszystkie motocykle, teraz nie jestem już w stanie nawet porachować ile jest w okolicy Ducatow (pomijając trzy moje ;) ).

To samo z torami, kilka lat temu trackday'e były raz na miesiąc - raz na półtora, i przyjeżdżało kilkanaście-kilkadziesiąt motocykli... teraz torów przybywa jak grzybów po deszczu, treningi są co tydzień, i pełne ludzi.

Ludzi stać na takie wydatki, to się bawią.

Podsumowując moje żale, jestem zdania, że i tak nie porach.ujemy wszystkich Panigalów, bo jest ich dużo, i będzie coraz więcej :)

Pozdrawiam

Edytowano przez Groszek

Trzeba się pospieszyć z kupowaniem, bo jak słuchy mnie doszły, H-D kupił Ducati- a to jak dla mnie nie wróży nic dobrego- wspominając historię Buella.....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.