Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Prokop

Do oceny Monster 696

Polecane posty

Szanowni posiadacze jakże zacnej marki Ducati :mrgreen:

Zwracam się z prośbą o ocenę poniższego modelu z firmy Armed Bike, ponieważ planuje zakup swojej pierwszej sztuki a na Ducati się kompletnie nie znam... A widziałem na forum że ktoś oglądał u nich jakieś dwa potwory 1000, i nie były zbyt godne polenienia. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie opinie :)

http://otomoto.pl/ducati-monster-696-monster-gwarancja-armed-M3888880.html

Ze zdjęć widać, że trochę wzbogacony w stosunku do serii(Arrow'y, pług, crashpady, tylna lampa, oświetlenie tablicy, korek wlewu oleju, szyba od cruiser'a ;) )

Warto sprawdzić naocznie. Jeśli z ramą, silnikiem nie było przygód, to kusi ta 2-letnia gwarancja mechaniczna i rękojmia na wady ukryte.

Jeśli dostaniesz na to "papier" - fajna opcja. Serwis po zakupie tak, czy inaczej gdzieś zrobić wypada.

Ocena ze zdjęć to i tak "wróżenie z fusów" - nie ma to jak na żywo.

Poszukaj - był temat na co zwracać uwagę przy zakupie Monstera, ale najlepiej gdy rzuci okiem ktoś, kto zna Ducati lub ma 696 (wtedy zabawa w "znajdź 10 różnic" na początek).

właśnie będę próbował się ładnie uśmiechnąć do kogoś kto się na tym zna gdy będę bliżej finalizacji... :) no właśnie te dodatki i gwarancja kuszą, a i przegląd na 20tys do tego +- 2tys z tego co już wyczytałem na forum :)

Poszukaj - był temat na co zwracać uwagę przy zakupie Monstera

Dzięki poszukam :)

Najlepiej zabrać ze Sobą kogoś obeznanego w temacie Ducati, ewentualnie jeśli jesteś z W-wy to przed zakupem odwiedzić na oględziny owego egzemplarza motomaniax.pl

Znalazłem takie coś na forum i skorzystam bo serwis o którego istnieniu nie wiedziałem mam za domem :mrgreen:  troszkę lipa ale będę najwyżej kursował Pruszków-Wawa-Wawa-Pruszków-Pruszków-Wawa :)

Edytowano przez Prokop

O samy motocyklu nic Ci nie powiem ale o sprzedawcy tochę mam nadzieję.

Pod koniec zeszłego sezonu oglądałem z Ojcem Moto Guzzi u nich, przy oględzinach wyszło, że obie świece były niedokręcone!, pasta polerska była w każdym możliwym miejscu, zawory waliły jak dzwony w kościele chociaż Pan zażekął się że oni przy tym motocyklu nic nie robili.

Jeżeli chodzi o sprawdzenie motocykla w warsztacie to nie było o tym mowy.

Skończyło się tym, że inne Guzzi została kupione a tamto stoi do tej pory.

PS W gwarancje nie wierz, bo jak ktoś kto ma blade pojęcie o Ducati może w nim dobrze wykonać serwis?!

wwk    0

Hmm, ja kupiłem M1000 w Armed. A zrobiłem to tak: zadzwoniłem do pewnego użytkownika tego forum, który prowadzi serwis w Pruszkowie ;)

pojechał, pooglądał, zdecydowałem się, wziął do siebie, zrobił duży serwis, tłumaczenia, a motocykl przyjechał do mnie "kurierem"

Oszczędziłem dużo czasu i pewnie kasy (w przypadku wtopy). Ja polecam taką drogę, bo zwiększa szansę na zakup czegoś przyzwoitego. 

A sprzedającego bym nie skreślał (bo brat szwagra kupił.....), tylko do każdego motocykla podszedł indywidualnie - wiadomo trafiają się lepsze i gorsze przypadki.

Edytowano przez wwk

Szanowni posiadacze jakże zacnej marki Ducati :mrgreen:

Zwracam się z prośbą o ocenę poniższego modelu z firmy Armed Bike, ponieważ planuje zakup swojej pierwszej sztuki a na Ducati się kompletnie nie znam... A widziałem na forum że ktoś oglądał u nich jakieś dwa potwory 1000, i nie były zbyt godne polenienia. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie opinie :)

http://otomoto.pl/ducati-monster-696-monster-gwarancja-armed-M3888880.html

Dziś przy okazji byłem i oglądałem. Import z Włoch, prawdopodobnie wersja tzw zwykła 2 właścicieli w Polsce, nie jasna historia serwisowa. Moto leżało na obie strony, nieoryginalne dźwignie zmiany biegów i hamulca tylnego ze składanymi końcówkami (w sumie nawet fajne), uszkodzone prawe jarzmo zawieszenia (dolna część zawieszenia), lekkie kosmetyczne uszkodzenia lakieru na ramie po prawej i lewej stronie w okolicy przedniej części zbiornika. Do wymiany klocki hamulcowe przód oraz zestaw napędowy. Ze względu na brak historii serwisowej, moim zdaniem do pełnego serwisu silnikowego.

Nie dyskwalifikowałbym sztuki, niemniej jednak ze względu na liczne dziwne uszkodzenia zacząłbym od pomiaru geometrii ramy.

Dziś przy okazji byłem i oglądałem. Import z Włoch, prawdopodobnie wersja tzw zwykła 2 właścicieli w Polsce, nie jasna historia serwisowa. Moto leżało na obie strony, nieoryginalne dźwignie zmiany biegów i hamulca tylnego ze składanymi końcówkami (w sumie nawet fajne), uszkodzone prawe jarzmo zawieszenia (dolna część zawieszenia), lekkie kosmetyczne uszkodzenia lakieru na ramie po prawej i lewej stronie w okolicy przedniej części zbiornika. Do wymiany klocki hamulcowe przód oraz zestaw napędowy. Ze względu na brak historii serwisowej, moim zdaniem do pełnego serwisu silnikowego.

Nie dyskwalifikowałbym sztuki, niemniej jednak ze względu na liczne dziwne uszkodzenia zacząłbym od pomiaru geometrii ramy.

I takie opinie utwierdzają mnie w przekonaniu ze warto zapłacić więcej (nawet dwa razy!) u specjalisty niż u Henia z podwórka!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.