Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

xyntR

Monster S2R 1000 "DARK BANDIT''

Polecane posty

Monster wieczorami składa sie do "kupy". Pozakładałem ostatnio kilka pierdólek, manetki, koncówki, koreczki itd. Tu jedna uwaga zwiazana z manetkami rizomy a raczej z rolgazem. Rolgaz rizomy jest jakby to napisać mniejszy na średnicy od oryginalnego co powodowało luz. Czyli podkręcając linkę, zwiekszał mi się "skok" manetki a przy jej zamknięciu mogłem i tak jeszcze ją pzrekręcić "do przodu" Nie wiem czy sensownie to napisałem, tu pytanie do bardziej oblatanych w temacie. Czy rolgaz rizomy wymaga skrócenia linki? Ja oczywiście bawiłem sie i bawiłem aż cos we mnie pękło, twarz czerwona jak ogien sie zrobiła :evil:  i rolgaz rizomki z owej manetki wy...!!! Manetka została załozona na oryginalnym rolgazie i 0 problemu :) Wspominam o tym gdyby ktos chciał zmienic tak prosty element jak manetka i miał podobny problem do mojego. Jesli szło to rozwiazac inaczej to smiało napiszcie, wiedza na przyszłosc podobno jest cenna ;)

Rollgaz rizomy ma istotnie nieco inną średnicę pierscienia od oryginału, ale raczej większą. Wymaga to po prostu regulacji długosci pancerza.

Hmmyyy, nie wiedzieć czemu u mnie była odwrotna sytuacja ;) Wszystko już wyjasnione przez tel. Dzieki theodor!!! Nie chcę wyjasniac w czym tkwił problem bo pewnie i tak jasno sie nie wyraze. 

Edytowano przez xyntR

Rysuję bo zwariuję! ;) W oczekiwaniu na reszte elementów... Mam nadzieję że niebawem wstawie foto kompletnego moto po wizualnym liftingu :)

post-86942-0-76589300-1395001546_thumb.jpg

Ale chudziutka Ci ta fela wyszła :D Aż lusterka zwiesił ze smutku (pewnie tęskni za bobrem).

Fajne rysowisko :)

Odebrałem wczoraj części z lakierni  :twisted:   Całą noc nie spałem, nie mogłem się napatrzeć na tę czerń  :mrgreen:

Odebrałem wczoraj części z lakierni  :twisted:   Całą noc nie spałem, nie mogłem się napatrzeć na tę czerń  :mrgreen:

Jaki samolub :razz: nawet nie podzielił się zdjęciami :-|

Już się chwalę ;) Na zdjęciach tego nie widać (szybkie pstryki w domu) ale czerń jest obłedna jak dla mnie. Sam jej głeboki odcień jak i położony clar który sprawił że jest to czarne lustro. Wiem że moze pzresadzam i ze to "tylko" lakierowanie ale jaram się jak dziecko, tak to wyszło  :mrgreen: Teraz juz wiem, że czasem warto czekać ;)

post-86942-0-41803800-1395388473_thumb.jpg

post-86942-0-66611800-1395388479_thumb.jpg

post-86942-0-41700800-1395388484_thumb.jpg

Theo - ten z pasem to stary :) Na zdjęciu nie widać jakiejś powalajacej róznicy w czerni, ale na żywo... inna bajka  :mrgreen:

KGr    1

Już się chwalę ;) Na zdjęciach tego nie widać (szybkie pstryki w domu) ale czerń jest obłedna jak dla mnie. Sam jej głeboki odcień jak i położony clar który sprawił że jest to czarne lustro. Wiem że moze pzresadzam i ze to "tylko" lakierowanie ale jaram się jak dziecko, tak to wyszło  :mrgreen: Teraz juz wiem, że czasem warto czekać ;)

Co sie stalo Twojemu kotu ? :P

Co sie stalo Twojemu kotu ? :P

Jeszcze trawa nie urosła a już pod kosiarkę wpadł? :wtf:

Szkoda, że takie małe zdjęcia na forum, ale musiałeś wynaleźć dobrego lakiernika skoro jesteś taki zadowolony ;)

Kot już tak ma, tu łysy, tam trochę mniej łysy... :mrgreen: Co do lakiernika to fakt, szukałem, szukałem i znalazłem. Samo lakierowanie tez trwało dłuuuuuugo, (zamawiana baza i jakis "specjalny" clar) jednak tak jak napisałem, warto było czekać :)

No to czekamy na efekt końcowy! ciśnienie chyba masz niezłe ;) bo pogoda zajebista :D

Edytowano przez delta81

Ducat ładnie przycięty, lampa zamontowana :) Jutro pewnie bak, owiewka i błotnik też znajdą się na swoim miejscu.

post-86942-0-84197600-1395528013_thumb.jpg

dawaj zbiornik, lej benzynkę i śmigaj, wiele osób czeka, aby go zobaczyć na żywca :razz:

Z braku czasu nie udało się baku na moto zamontować. Udało sie natomiast elegancko dopełnić dzieło lakiernika ;) Naklejki juz na swoim miejscu a koreczek rizomy jest niczym wisienka na torcie.

post-86942-0-63805800-1395597973_thumb.jpg

post-86942-0-44314900-1395597983_thumb.jpg

post-86942-0-98604800-1395597998_thumb.jpg

delta81 - ja też ;) foty całości wstawie jak już będzie "całość przedsezonowa"  Bak i reszta plastików, carbonów już na moto ale bez siedziska wyglada jakoś... Jak dojedzie z Włoch nowiuteńkie to pstrykam ;)

Dzis dotarł do mnie jeden z ostatnich "cukiereczków". Dzieki musieli  :razz:

post-86942-0-99821600-1395863454_thumb.jpg

Kilka fot już po montażu. Całość pokażę jak wszystko bedzie tip-top ;)

post-86942-0-52889500-1396201392_thumb.jpg

post-86942-0-34443300-1396201400_thumb.jpg

post-86942-0-81418900-1396201405_thumb.jpg

post-86942-0-71931900-1396201413_thumb.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.