ducafil 10 Napisano Maj 30, 2014 nooo, niezły Warrrrrrkot, ładnie zagrałeś Bagi :razz: btw a może hypka na sprzedaż masz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Maj 31, 2014 Bagi ! Gratulejszyn !! :clap: :thumbup: :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yahoo 0 Napisano Maj 31, 2014 Dlaczego kolektor w leżącym cylindrze jest tak mocno zawinięty? :oops: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Maj 31, 2014 :shock: na żywo musi być zajebioza :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Maj 31, 2014 Będzie go można w Rybniku pomacać ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Czerwiec 1, 2014 może jakieś zapisy ?:) wygląda na prawdę super i z chęcią go posłucham na żywo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Czerwiec 1, 2014 btw a może hypka na sprzedaż masz? Chyba Hypek zostanie na dłużej zemną, strasznie lubię tą bestyjkę ;-) Dlaczego kolektor w leżącym cylindrze jest tak mocno zawinięty? :oops: Bo inaczej by się nie zmieścił oraz chciałem żeby kolektory były jak najdłuższe i zarazem równej długości. Będzie go można w Rybniku pomacać ? :) Pracuję nad tym ;-) w poniedziałek rozkręcam wszystko i całość idzie do malowania. Najgorsze wprawdzie mam zrobione bo poskładany i odpalony silnik, zrobiony układ wydechowy, dorobiona większość karbonów oraz przeprogramowane zegary(w PL trudno było znaleźć "fachowca" od tych spraw, a zakup nowych za 4 tyś. nie bardzo mi się uśmiechał, jest w prawdzie firma w Tychach ale z takimi rzeczami sobie nie radzi). Tak naprawdę została tylko "kosmetyka" oraz przetestowanie wszystkiego ale to może pochłonąć sporo czasu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Czerwiec 1, 2014 Jeszcze mam do Was pytanie, macie może pomysł jakie założyć filtry powietrza ? Chodzi mi o takie zakładane bezpośrednio na króćce, stożkowe spełnią swoją robotę? Jeżeli tak to jakie i gdzie je kupić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korkir 3 Napisano Czerwiec 1, 2014 Dostanę baty ale co tam... w końcu gust to indywidualna sprawa: nie podoba mi się. Ale szanuję ilość włożonej pracy w projekt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arti 6 Napisano Czerwiec 1, 2014 Jak dla mnie ogien z desmo :-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Czerwiec 12, 2014 Dzisiaj pierwszy raz objeździłem potworka :-) Do kompletu brakuje jeszcze kierunków i kończę przednią lampę w karbonie. Wrażenia z jazdy niesamowite, wbrew powątpiewaniom niektórych ;-), prowadzi się super, utrzymuje idealnie tor jazdy zarówno na wprost jaki w zakrętach, a jeszcze go nie regulowałem :-). Jest niesamowicie lekki, czuć to i przy przyśpieszaniu(jakby siedziało się na pocisku) jaki w zakrętach. Kolektory na razie są bez osłon ale nawet przy samej owijce nie są przesadnie ciepłe(zwykłe spodnie). Zmieniłem nazwę projektu i oficjalnie nazywa się: Helepolis 803 SP, bo sieje niezłe spustoszenie w wiosce ;-) Poniżej parę fotek, a krótki filmik z kalkulatora będzie niebawem: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Czerwiec 12, 2014 Gratulacje Bagi ! Jest Czaaaad. :thumbup: :clap: Widzę, że sprzęgło szanty śpiewa, jak przystało na okrętowe okno ;) Dawaj głosy, jak ten wydech gada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Czerwiec 12, 2014 Gratulacje Bagi ! Jest Czaaaad. :thumbup: :clap: Widzę, że sprzęgło szanty śpiewa, jak przystało na okrętowe okno ;) Dawaj głosy, jak ten wydech gada. ano śpiewa ;-) już raz wymieniałem olej, kumpel z którym objeżdżałem dzisiaj Ducata rozmawiał w tym temacie z Marcinem mechanikiem z DBB i mówił on że to norma jak moto długo stało otwarte i trzeba trochę pojeździć aby odparowało. A trzeba było nie budować akwariuma, chyba jakiegoś morświna trzeba będzie zapuścić :-) A tutaj filmik ale tylko z placyku ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Czerwiec 12, 2014 Maximum motocykla w minimalnej bryle :) Objedź 3 powiaty to mleko ze sprzęgła zniknie - wiem coś o tym :D I będziesz musiał jeździć z tablicą na plecaku bo szkoda zacnego widoku. Macki krakena rządzą ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Czerwiec 12, 2014 Ładnie gada !! Z tablicą plpt ma rację, z olejem też. Kawał dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty - ale radocha pewnie jest. ;) Gratulejszyn, bo jest czego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Czerwiec 12, 2014 Bagi, niezła koza, wygląda zabójczo, wysoko jak na motardzie-btw, dzięki raz jeszcze za mozliwość objeżdżenia Twojego hipcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ukasz 0 Napisano Czerwiec 12, 2014 kozacki sprzet :) Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Czerwiec 13, 2014 Zajebisty. Nic dodać nic ująć! Gratuluje i zazdroszczę umiejętności! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Czerwiec 13, 2014 Bagi od dziś mówię na Ciebie Sansei :D powalił mi mózg ten sprzęt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Czerwiec 13, 2014 Dzięki, powalił mi mózg ten sprzęt Mi taż;-) ale szlak mnie trafia bo zaraz jadę do Szwajcarii, a chętnie bym gdzieś polatał po okolicy, to jak dać dziecku spróbować cukierka i mu go zaraz zabrać... :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Czerwiec 13, 2014 Podziwiam robotę. Podziwiam umiejętności i włożony wkład. Mimo, ze samo moto się mnie nie podoba. Gratuluję świetnej roboty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Czerwiec 13, 2014 ano śpiewa :wink: już raz wymieniałem olej, kumpel z którym objeżdżałem dzisiaj Ducata rozmawiał w tym temacie z Marcinem mechanikiem z DBB i mówił on że to norma jak moto długo stało otwarte i trzeba trochę pojeździć aby odparowało. A trzeba było nie budować akwariuma, chyba jakiegoś morświna trzeba będzie zapuścić :smile: A tutaj filmik ale tylko z placyku :wink: :wub: :crazy: :wub: :crazy: :wub: :crazy: :clap: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Czerwiec 14, 2014 Bagi, ales nawywijal! :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arvent 0 Napisano Czerwiec 14, 2014 Jest kontrowersyjny, a to dobrze ..jak budzi emocje, to znaczy, że ma to coś :D Jest hard wersja na drogę :thumbup: Poza grzaniem w nogę przez takie prowadzenie rur, to na samym początku zastanowił mnie jeszcze jeden aspekt ...wydech po prawej z końcówką prawie "w niebo" ...angielskie niebo i czasami Polskie deszczowe może się gryźć. Pewnie gdyby zostawić moto na deszczu, to po jakimś czasie będzie potrzebna straż pożarna, żeby wypompować wodę z układu wydechowego??? :razz: W czasie jazdy (czy nawet samego grzania silnika) raczej nie ma to znaczenia, bo jak grają, to nawet tsunami nie pokona prędkości wylotowej spalin L-Twina :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Czerwiec 14, 2014 Spotkalem kiedys w katalogu czesci zamiennych element, ktory zabezpiecza takie tlumiki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach