zbyszek 0 Napisano Luty 4, 2014 Witam, mam pytanie o moduł EPROM, czy jak to zwać?? Procesor? O taki jak ten http://www.ebay.pl/itm/DUCATI-ST2-Eprom-Chip-for-OPEN-EXHAUST-SLIP-on-965055AAA-IAW16M-08054-09-/151221263989?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item23357d5e75 Moje pytanie jest takie, czy jest możliwa samodzielna wymiana tego elementu? Jak to jest osadzone? Trzeba wlutować czy po prostu wydłubuje się oryginalną kostkę a na jej miejsce wciska ten Eprom? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
picek 38 Napisano Luty 5, 2014 Mozna samemu wyciagnac, nic trudnego.Tylko pozniej trzeba i tak do mechanika pojechac na regulacje.Przy wyciaganiu lubia sie nozki wyginac ,a i przy wkladaniu rowniez.Mialem przy swoim , jednak zostal zdemontowany bo o litr spalanie skoczylo.Teraz lezy sobie na polce , wiec moge go odsprzedac. odsprzedać ? zapraszam do Garażu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbyszek 0 Napisano Luty 5, 2014 O... dziękuję, już się bałem że nikt pary nie puści... :roll: Założyłem tłumiki przelotowe, bez dalszych ingerencji w cokolwiek przejeździłem sezon, wszystko ok ale tak sobie myślę że może z parę kucy więcej by było dzięki takiej kostce, przydało by się. Następne pytanie, ten moduł zmienia mapę zapłonu, a czy jest również przyrost mocy czy jedynie dostosowanie składu mieszanki do nowych warunków pracy silnika?? Napisz kolego cenę za ten twój eprom, w Garażu handlujemy lub PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach