musieli 30 Napisano Luty 19, 2014 Dzięki Musieli. 1. Ok. 2. Na pracującym jest 13,4 i więcej, na zgaszonym 12,6 i spada. Teraz się ładuję. Jak nie pomoże kupię nowe. 3. Podczas oględzin było 15150 (ok) w TOT, później włączyła się rezerwa paliwa i wskoczyło dziwne 1 :( Raczej nie ma nakręcone więcej niż te 15 koła bo opony z DOTem z 2009r. Masz rozładowany aku. Co do przebiegu - chyba wyświetla Ci się przebieg na rezerwie paliwa ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 19, 2014 (edytowany) Naładuję i zobaczę czy potrzebny nowy czy nie. Zastanawiałem się czy to czasem nie przebieg na rezerwie - w diable jest ciut inaczej. Zaleję jutro wachy i zobaczę co i jak. Tak czy owak - dziękuję za odpowiedzi, piwka na razie wirtualne ale słowa nie cofam :) Przy pierwszej okazji się rozliczę ;) TOT: 1 I przy okazji - tak toto wygląda: Sorry za jakość - kalkulatorem pstrykałem. Edytowano Luty 19, 2014 przez handelson Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 19, 2014 No nie - jednak wygląda na to, że zresetował Ci się przebieg total. Coś mi się kolibie po głowie, że kiedyś słyszałem o takim przypadku, właśnie w kombinacji z padającym akumulatorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Luty 19, 2014 Jezeli to przebieg na rezerwie (wlacza sie automatycznie) to mozesz go wylaczyc (tak jak przelaczajac miedzy trip a tot), nie da sie do niego wrocic wtedy. Natomiast wydaje mi sie ze u mnie nie jest on opisany jako TOT (dawno nie widzialem, moge sie mylic :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 19, 2014 (edytowany) No to niezły pasztet. Trochę to dziwne żeby przy padniętym aku kasowało licznik total :( Można przełączyć na trip i TOT. Edytowano Luty 19, 2014 przez handelson Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 19, 2014 Nie można również wykluczyć, że ktoś przy nim majstrował w kwestii "regulacji przebiegu"... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 19, 2014 Zobaczymy czy coś się zmieni jak zaleję zbiornik. Jeśli nie to trudno - będę musiał zrobić moto na taki połysk żeby pasował do stanu licznika ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Luty 19, 2014 To sie nazywa pozytywna postawa! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 19, 2014 A bo mnie mnie zawsze ponosi ;) Niech ten kumpel juz wraca bo juz skompletowałem niezłe zamówienie na dodatki do tego potworka :D Jeszcze trochę i sobie go zostawię :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Luty 20, 2014 może mi ktoś sprawdzić VIN: ZDMM500AA8B006555 http://allegro.pl/ducati-monster-696-2008r-i3960477201.html z góry dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Luty 20, 2014 Poszukaj. Dawałem gdzieś linki do dekoderów VIN Tapatalknięte Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Luty 20, 2014 dzwoń do serwisu na 100% pomogą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Slawek 0 Napisano Luty 20, 2014 (edytowany) tak - w serwisie BB pomogą dziwne dla mnie że opony od nowości te same.... no chyba, że ktoś więcej stał jak jeździł czy na zadupku nie powinno być flag ? czy to dopiero po lifcie od 2012? tak tylko na marginesie: ostatnio oglądałem takiego który miał wymienione opony na kupione na allegro z tego rocznika co moto - sprzedający jasno mi to powiedział bo moto było na zdjęciach z francuskiej ubezpieczalni bez przedniego koła i z padnięta laga tak czy inaczej niech kolega dba i jeździ bezpiecznie! Edytowano Luty 20, 2014 przez Slawek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike91 0 Napisano Luty 20, 2014 http://otomoto.pl/ducati-monster-696-M3902558.html Kolejna okazja, tylko ciekawe czy nie mina... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 20, 2014 (edytowany) Sławek - dla mnie szukanie opon z rocznika sprzedawanego moto żeby ukryć przebieg to już nawet nie jest przegięcie - to sk.....stwo :/ Moto wreszcie doczyściłem - wygląda naprawdę zacnie, aku naładowany i trzyma więc na razie nie szukam nowego. Po zatankowaniu TOT nadal wskazuje 1 :/ No nic, trzeba będzie zacząć jeździć ;) Zamówiłem też trchę rizomy żeby nie był całkiem black&white :) Oglądałem kilka 696 z roczników 2008-2010, żaden nie miał flag na zadupku. Edytowano Luty 20, 2014 przez handelson Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Luty 20, 2014 Flagi na zadupku weszły w 2011 r Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 20, 2014 O, i mamy jasność :) Dzięki, Zastanawiam się czy lusterek też nie zamówić z rizomy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Luty 20, 2014 Ładny.I "biały" ;)/ciach/ to nie miejsce na handelTapatalknięte Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Luty 20, 2014 lusterka to obowiązek przy 696 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 26, 2014 (edytowany) Kolega wrócił. pooglądał, pocmokał z zachwytu i… zaczął kręcić nosem, że za mały :evil: Zamówiona rizoma w drodze, płyny i filtry wymienione, motek wyszykowany i pewnie przyjdzie go sprzedać (bo raczej moja pani nie da się przekonać do jazdy). Tak to jest jak się chce "zrobić dobrze" kumplowi. No nic, poczekam na rizome, założę i pewnie wystawię na sprzedaż :cry: Całe szczęście, że kupiłem w miarę okazyjnie i jest to niezłe moto. Pewnie niebawem pojawi się ogłoszenie w dziale sprzedaży :-| Edytowano Luty 26, 2014 przez handelson Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Luty 26, 2014 a co z tym licznikiem ? wszystko ok ? może byłbym intrested... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Luty 26, 2014 (edytowany) Licznik nadal sobie radośnie wskazuje 1km :/ Monsterek zalany pod korek świeżym paliwem i tak jak pisałem nic się nie zmieniło. Aku był rozładowany ale po naładowaniu trzyma dobrze, Z licznikiem chciałem podjechać po rejestracji do Ducati w Poznaniu żeby sprawdzili (przy okazji cały motocykl) - jestem z natury perfekcjonistą (sic!) i każdy taki detal spędza mi sen z powiek. Edit.: Licznik działa, tylko w jakiś dziwny sposób skasował sobie TOT. Edytowano Luty 26, 2014 przez handelson Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Luty 26, 2014 (edytowany) heh ;) w końcu to włoszczyzna ;) mnie już nic nie zdziwi, bo jak kupiłem kiedyś nówkę Alfę 159 (JTDm 120KM) to po 3 dniach stała w serwisie (problemy z układem napędowym), potem 8x w 3miesiące i zakończyło się wymianą auta na gwarancji, a w nowym egzemplarzu (JTDm 150KM) sypała się na dzień dobry elektronika. Sprzedałem zanim licznik pokazał 1k km... Edytowano Luty 26, 2014 przez maniujr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Slawek 0 Napisano Luty 26, 2014 maniujr - nie bluźnij! nie siej złowrogiej propagandy miałem 3 alfy i wszystkie chodziły perfect!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach