dardes 1 Napisano Marzec 5, 2014 Witam, Uszczelniacz przedniej lagi odmówił dalszej współpracy, w Ohlinsie powiedzieli żeby przed wyjęciem i odłączeniem przodu ustawić zawieszenie całkowicie na miekko. Czyli rozumiem że tryb Enduro, bez obciążenia, ale czy zmieniać też ustawienia DES (odbicia, dobicia i napięcia wstępnego) ? A jeśli tak to wartości liczbowe w górę w dół ? Byłbym wdzięczny za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Marzec 5, 2014 nie musisz nic ustawiać - sugeruje się ustawienie na 0 napięcia wstępnego, żeby zminimalizować napięcie sprężyny przy demontażu - odbicie /dobicie nie ma wogóle wpływu na demontaż/montaż zawieszenia. Tak z ciekawości - po jakim przebiegu Wam przeciekają uszczelniacze??? Pytam , bo ja profilaktycznie co 8 tysi wymieniam na nowe , a nigdy nie zastanawiałem się jaka jest trwałość ohlinsa w MTS-ie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dardes 1 Napisano Marzec 5, 2014 Ok, dzięki, w sumie temat już do zamknęcia. Mój ma 33000km ale ja go mam od pażdziernika i zrobiłem dopiero 3 tysie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tmsa 0 Napisano Marzec 6, 2014 Jak pisałem w innym temacie 36 kkm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Suzumushi 0 Napisano Sierpień 25, 2017 11k... puscily obie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach