Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
yarek72

Lusterka na końcówke kierownicy , pomoc

Polecane posty

Witam

Witam , miesiąc czekałem na lusterka i poległem przy montażu , może ktoś mądrzejszy w tej kwestii poradzi co mam zrobić

Wydawała mi się rzeczą prostą odkręcić końcówki kierownicy , i zamontować lusterka

http://sklep.motomaniax.pl/spirit/3976-lusterko-spirit-czarno-srebrne-rizoma-bs191a.html

tylko wielkie rozczarowanie gdyż adaptery i cała reszta do montażu nie ma się tam gdzie zmieścić po wyjęciu końcówek

nie robiłem fotek i tej reszty bo jestem pewien że nie jedna osoba z forum taką sprawę ogarnia z zamkniętymi oczami

czy tam ze środka manetek trzeba wyciągnąć tą nakrętkę i i coś jeszcze by te adaptery mogły wejść , nie chce na chama wydzierać i zepsuć wole się zapytać

będę wdzięczny za każda podpowiedz

do Monstera 796  , i takie zamówienie złożyłem . ta strona to tylko do orientacji  o jakie to lusterka biega , adaptery w komplecie z lusterkami od producenta tak pan sprzedający zapewnił , i tak też było 

KGr    1

nie wchodza ci na glebokosc czy szerokosc?

1. na szerokosc - nie ma tam nic, jezeli wyjales plastikowe "korki".

2. na glebokosc - nie ma tam nic

wiec moze cos nie tak poskladales przy lusterkach? Ja do swoich (noname) dostalem kilka roznej srednicy "rozpierakow".

Edytowano przez KGr

A poprzednie zaślepki wyszły z mechanizacją rozpierającą końcówki? mechanizm pewnie podobny jak przy lusterkach.

Jeśli masz problem że najmniejszy pierścień ma zbyt dużą średnicę możesz go przeciąć po długości, u mnie po takim zabiegu dało się zainstalować lusterka ;)

pozdrawiam,

Krzysiek

nie wchodza ci na glebokosc czy szerokosc?

1. na szerokosc - nie ma tam nic, jezeli wyjales plastikowe "korki".

2. na glebokosc - nie ma tam nic

wiec moze cos nie tak poskladales przy lusterkach? Ja do swoich (noname) dostalem kilka roznej srednicy "rozpierakow".

dzięki kolego , rozwiałeś moje wszelkie wątpliwości , korki z nakrętka wyciągnięte - trochę uciekały tak z 10 cm do środka kierownicy ale koniec końców wygrzebałem je  i adaptery tym razem dopasowałem odpowiednie , tak jak pisałeś było tego więcej

naszczacie obeszło się bez mechanicznych ingerenci

dzięki za pomoc , i wszystkiego najlepszego w nowym sezonie . pozdr.

Edytowano przez yarek72

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.