Pasjajazdy 0 Napisano Marzec 24, 2014 Witam Od tego sezonu pojawił sie u mnie 2 problemy 1- Hands Free 2-akumulatorem: Hands Free Opcja Hands Free nie działa, przez co mam problem z odpaleniem , dopiero przyłożenie klucza w okolice zegara, szyby powoduje,że wyświetlacz sie włącza i mogę uruchomić moto. Po odpaleniu ,schowaniu klucza np. w prawy schowek i ruszenia wyświetla sie "no key" czyli znów nie jest widoczny klucz. Wiem, że za wyświetlaczem znajduje sie antena immobilaizera do, której sie dostałem ale tam nie widać uszkodzeń. Baterie w kluczyku wymieniłem. Drugi problem to rozładowujący sie aku . W tym przypadku zdiagnozowałem przyczynę, a było nią zwarcie i pobór prądu 0,25A przez włącznik uruchamiania silnika. Po rozebraniu włacznikiem jest wszystko ok i poboru nie ma. Nie wiem czy ktoś z was spotkał sie takim problemem a może jedna i druga usterka są powiązane. Czy możecie polecić mi jakiś serwis nie koniecznie autoryzowany, Dolnyśląsk, Wielkopolska. Aha ważne motocykl jest krajowy i 100% bezwypadkowy kupiony jako demonstracyjny. Z góry dzięki za informacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Marzec 25, 2014 http://docpoland.com/user/86873-cinek78/ kontaktutj sie z cinkiem , on sam ma taki moto i zna sie na tym ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Marzec 25, 2014 Mam handsfree w RC8 i jak miałem problem ze "znalezieniem" kluczyka to po prostu wymieniłem baterię w nim. On jednak całą zimę "nadaje". Pomogło na 1 sezon ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Marzec 28, 2014 (edytowany) Bateria w kluczyku, wymiana i czyszczenie ukladu w alkocholu w wanience ultradzwiekowej... Serwisy telefonow komorkowych swiadcza takie uslugi... Edytowano Marzec 28, 2014 przez martini Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach