Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
artua2

Popychacz sprzęgła- pomocy...!

Polecane posty

dziś przy wymianie klamek zauważyłem że przy wciskaniu sprzegła coś mi "cyka"( silnik wyłączony)

odkręciłem popychacz sprzęgła i się okazało że jest wyciek płynu a guma cała potargana,a zbiorniczku koło klamki też już nie ma płynu...

wiecie koledzy czy da się to naprawić jakimś zestawem naprawczym czy należy gdzieś kupić nowy popychacz? i gdzie to można kupić bo nigdzie nie mogę nic znaleźć...

Witaj użytkowniku (to się nazywa powitanie)

Szczerze?

Nie ma dziś na forum użytkownika obsługującego szklaną kulę.

kolego, weź no napisz chociaż jaki masz motocykl, bo w różnych modelach występują różne pompy, a do różnych pomp czasami są zestawy naprawcze a czasami nie. ( a to się nazywa brak możliwości odpowiedzi plus sugestia co poprawić w pytaniu)

artua2

Jak się przysiadasz do towarzystwa przy stoliku, to też w taki sposób zaczynasz rozmowę i nawiązujesz znajomość ?

Nie ma co liczyć na odpowiedź, jeśli nie ma konkretnego pytania - jak wyżej napisał Nikewid.

przepraszam Panowie, mój błąd i głupio zrobiłem!

nie znalazłem działu powitań także pozwolę sobie przedstawić się tutaj.

Na imię mam Artur i jestem z Dębek (woj. pomorskie)

Sam śmigam na Suzuki Gsx-r 600 k7 (może kiedyś  bedzie Ducati 1098)

a moja druga połowa za moją namową zdecydowała się na Potwora 600 z 99 roku, którym ja się zajmuje a ona jeździ :)

także raz jeszcze przepraszam za trochę chamskie wejście, ale spowodowane było to chyba tym że rozpadł sie tłoczek dzien przed planowanym wyjazdem na motorach i chciałem jak najszybciej to naprawic...

co do problemu jaki miałem- okazało się że guma osłaniająca tłoczek popychacza i ten "Bolec" była na tyle zniszczona że pod uszczelkę w popychaczu dostał się brud i zaczął wyciekać płyn,

pomogło rozebranie popychacza , wyczyszczenie uszczelki, odpowietzrenie i uzupełnienie płynu...

jedynie pozostał mi zakup nowej gumy osłaniającej

przepraszam Panowie, mój błąd i głupio zrobiłem!

nie znalazłem działu powitań także pozwolę sobie przedstawić się tutaj.

Na imię mam Artur i jestem z Dębek (woj. pomorskie)

Sam śmigam na Suzuki Gsx-r 600 k7 (może kiedyś  bedzie Ducati 1098)

a moja druga połowa za moją namową zdecydowała się na Potwora 600 z 99 roku, którym ja się zajmuje a ona jeździ :)

także raz jeszcze przepraszam za trochę chamskie wejście, ale spowodowane było to chyba tym że rozpadł sie tłoczek dzien przed planowanym wyjazdem na motorach i chciałem jak najszybciej to naprawic...

co do problemu jaki miałem- okazało się że guma osłaniająca tłoczek popychacza i ten "Bolec" była na tyle zniszczona że pod uszczelkę w popychaczu dostał się brud i zaczął wyciekać płyn,

pomogło rozebranie popychacza , wyczyszczenie uszczelki, odpowietzrenie i uzupełnienie płynu...

jedynie pozostał mi zakup nowej gumy osłaniającej

Przerabiałem temat. Udało mi się zmienić na drugi oryginalny i problem nadal występuje ale tylko przy nagrzanym motocyklu.

przejrzyj sobie ten temat :

https://docpoland.com/temat/15933-akcesoryjny-wysprz%C4%99glik/?hl=akcesoryjny

pozdrawiam

Wpadnijcie do Gdańska kiedy, można by było się poznać i pogadać popatrzeć co to za maszynę kupiła Twoja Pani :)

Wrzuć foty jakieś do działu " Pokaż swojego Monstera"

Nikewid- ucze się w gdańsku i pewnie juz na kolejne zjazdy bd śmigać na motocyklu także będzie okazja się spotkac.

co do zdjęć to niedługo wstawię. na chwilę obecną mam tylko takie z transportu do domu-aktualne pokażę na dniach.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.