Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
arvent

Sety stock vs Rizoma ...ewentualnie inne regulowane

Polecane posty

Czy ktoś pokusi się o podobne porównanie jak w tym linku:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.triumph675.net/forum/showthread.php%3Ft%3D45559&prev=/search%3Fq%3Drizoma%2Bset%2Bvs%2Bstock%26safe%3Doff%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DK1g%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Dsb

Czyli praktyczne zastosowanie innych setów, w celu poprawy ergonomii, komfortu pozycji jazdy i takie tam. Jak nie znajdzie się śmiałek, to chyba dopiero ja to porównam, bo regulowane sety, to będzie mój zakup na dzień dobry z motocyklem. Łudzę się, że pomogą mi z trudnym wzrostem jak na włoską maszynę...

Chłopie najpierw kup w końcu moto , zrób na nim na strzała 200km i dopiero w tedy będziesz mógł myśleć czy kupić regulowane czy wygodnie cię będzie w seryjnych ... Ja w sumie jeżdżę na ss'sie i na seryjnych setach ale też mam 194 i jest super tak jak jest

Mi przy 190 cm na M 900 jest wygodnie, regulowane to bym kupował gdybym tarł podnóżkami o asfalt w zakręcie, ale to mi w najbliższym czasie nie grozi :D

tapnięte z note 3

Mój znajomy też kiedyś(ok8 lat temu)kupił kask, moto nigdy nie dokupił do zestawu... ;)

A co do setów, jak nie spróbujesz to się nie przekonasz.... Pozycja na moto jest sprawą indywidualną dla każdego, nie mówiąc już o setach gdzie różnica w pozycji, będzie odczuwalna dopiero jak w jeździsz w standardowe a to minie któryś tysiąc... ;)

Edytowano przez martini

wwk    0

Mi przy 190 cm na M 900 jest wygodnie, regulowane to bym kupował gdybym tarł podnóżkami o asfalt w zakręcie, ale to mi w najbliższym czasie nie grozi :D

tapnięte z note 3

Ja mam 173 i trę o asfalt.

Mój znajomy też kiedyś(ok8 lat temu)kupił kask, moto nigdy nie dokupił do zestawu... ;)

A co do setów, jak nie spróbujesz to się nie przekonasz.... Pozycja na moto jest sprawą indywidualną dla każdego, nie mówiąc już o setach gdzie różnica w pozycji, będzie odczuwalna dopiero jak w jeździsz w standardowe a to minie któryś tysiąc... ;)

Mam rękawice alpinestars GP-1 od 7lat ...ale wreszcie się przydadzą :P

Co do wartości regulacji poszczególnych setów, nadal nie znalazłem pełnej odpowiedzi, dla rizomy. Oczka są rozstawione co 12mm, lecz nie wiem która pozycja jest jako OEM. Dopiero zmierzę na gruncie, bo tak jak pisałem, kupuję je. Wcześniej szukałem alternatywy dla tych setów, lecz mnie nie przekonały ...no ale zamieszczę wartości dla dwóch innych producentów regulowanych setów na przykładzie S2R/S4R.

SATO RACING

s4rrsgdfitl1.jpg

s4rrsgdfitr1.jpg

s4rrsgdfitr2.jpg

sato.jpg

gilles.tooling

DUCATI MONSTER S4R GILLES REARSETS BLACK.jpg

gilles.jpg

gilles2.jpg

gilles3.jpg

VCR_D02_manual.pdf

Czy ktoś pokusi się o podobne porównanie jak w tym linku:

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.triumph675.net/forum/showthread.php%3Ft%3D45559&prev=/search%3Fq%3Drizoma%2Bset%2Bvs%2Bstock%26safe%3Doff%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DK1g%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Dsb

Czyli praktyczne zastosowanie innych setów, w celu poprawy ergonomii, komfortu pozycji jazdy i takie tam. Jak nie znajdzie się śmiałek, to chyba dopiero ja to porównam, bo regulowane sety, to będzie mój zakup na dzień dobry z motocyklem. Łudzę się, że pomogą mi z trudnym wzrostem jak na włoską maszynę...

Mam 197cm, niedawno kupiłem S2R. Uważam, że regulowane sety (a właściwie ich brak) to najmniejszy problem przy takim zestawieniu człowieka i motocykla. Myślę, że możesz wsadzić tam drugie tyle hajsu i nadal będziesz musiał akceptować pewne niedogodności wiec zastanów się czy warto robić cokolwiek.

a ktoś widział takie cuś.? ostatnio znalazłem w starym katalogu Ducati Performacne z kołami. Moim zdaniem może ergonomii nie poprawi ale powinni takie montować od razu bo wyglądają zajerąbiście. Aha i żeby nie było of top. Mam 189 cm wzrostu i przejechałem monsterkiem 900 do Włoch i jakiegoś dużego dyskomfortu nie odczułem, no może brak mocy ale to inny temat ;). Teraz s4r i także standardowe sety mi odpowiadają.

WP_001764.jpg

Edytowano przez Billy

a ktoś widział takie cuś.? ostatnio znalazłem w starym katalogu Ducati Performacne z kołami. Moim zdaniem może ergonomii nie poprawi ale powinni takie montować od razu bo wyglądają zajerąbiście. Aha i żeby nie było of top. Mam 189 cm wzrostu i przejechałem monsterkiem 900 do Włoch i jakiegoś dużego dyskomfortu nie odczułem, no może brak mocy ale to inny temat ;). Teraz s4r i także standardowe sety mi odpowiadają.

Ten blask mnie razi :-D

Chodzi o szprychowe koła na monsterze, czy co?

W maju kupuję fele Kineo, na pewno wizualnie powiększą moto, bo są szersze. Na Desmomeeting powinienem przyjechać z retro kółkach, wtedy ocenicie czy to się podoba ...obstawiam, że to kwestia gustu.

Mam 194cm, jestem przekonany, że regulowane sety pomogą, ale cudów nie będzie. Czy cokowiek dokupionego do ducati, to marnowanie kasy? Chyba nie ;-P

a ktoś widział takie cuś.? ostatnio znalazłem w starym katalogu Ducati Performacne z kołami. Moim zdaniem może ergonomii nie poprawi ale powinni takie montować od razu bo wyglądają zajerąbiście.

Chyb założyli koła od Aprili Caponord ;)(poniżej fotka)  A jeżeli chodzi o sety to ja do swojego H1100s założyłem  sportowe bo chciałem żeby było wyżej i żebym nie tarł podnóżkami w zakrętach(teraz szoruję tylko kolektorem ;) ) Tak więc jeżeli zamierzasz do przyszłej swojej maszyny założyć sportowe sety, to jeżeli ustawisz je niżej niż w serii to pewnie będziesz szlifował podnóżkami albo jeżeli będą wyżej, to przy Twoim wzroście strasznie będziesz miał nogi podgięte, przez co jazda dłuższych tras będzie męczarnią. Podsumowując ja bym zostawił serie.

aprilia-caponord-1200.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.