Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krzysiek79

przerabianie górnej półki

Polecane posty

Cześć,

jako, że nadeszła pora na zmianę łożyska główki, postanowiłem zrobić porządek z górna półką w moim M695,

zmieniłem, zawieszenie i kierownicę na clipony, w wyniku czego zostało mi niepotrzebne mocowanie kierownicy, założyłem "zaślepkę" ale irytuje mnie to za każdym razem jak to widzę.

Mam następujące pytania: 

czy ktoś obcinał wystające ustrojstwo? (obciąć wyszlifować i do proszku) jednolity odlew aż do mostku,

czy ktoś przerabiał oryginalne półki na ażurowe? jak krótka to droga do nieuniknionej katastrofy?

i w końcu czy górna półka od ss 750/900 będzie pasowała jako zamiennik?

ewentualnie jakieś inne pomysły na rozwiązanie problemu w rozsądnym zakresie kosztów, 2k+ na piękną nową półkę niestety nie wchodzi w grę,

z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,

Krzysiek

Trzeba pokombinowac, w s4 zegary sa montowane do nadlewow polowkowych kierownic

po obcieciu wyglada tak :)

emfl.jpg

na ten sezon zostanie, wymysle cos z pozostalymi otworami, poniewaz gryzie mnie to w oczy

moze bedzie cos azurowego, moze wykorzystam na jakis uchwyt do navi czy tel a moze tak jak mowi theodor :)

Kontynuując temat

czy ktoś robił "zastępcze" mocowanie do zegarów taką przejściówkę z otworów w półce do s4 st4 na standardowy rozstaw otworów?

jakiś projekt albo wymiary byłyby baardzo wskazane ;)

PS

półka przytulona od kolegi sacrosaint-a po przycięciu jutro wraca z proszku

No więc skończyło się tak:

półka od ST więc nie miała mocowania pod zegary.

Krzyśku, zbieram się od 2 miesięcy do zakupu cliponów Accela takich jak Twoje.

Ciągle jednak zatrzymuje mnie niepewność co do opuszczania półki (żeby zrobić miejsce pod nie) aby nie popsuć właściwości jezdnych 695'tki. Czy tych cliponów nie da rady zamontować pod półką?

Co do Clip-on'ów to mogę polecić LSL Tour Match. Mam takie zamontowane pod półką, ale dzięki riserom kierownice są na optymalnej wysokości.

Fakt. LSL wydało sensowny produkt jednak różnica w cenie między nim a Accelem to 1000 zł :)
Ponowię więc pytanie czy ktoś z Was może polecić jeszcze jakieś inne modele clip-onów, które wejdą pod półkę?
A może moje obawy co do opuszczenia półki są bezpodstawne?

Obawy są jak najbardziej uzasadnione, opuszczenie motocykla w półkach w takim stopniu jest bezdyskusyjnie niedopuszczalne.

Krzyśku, zbieram się od 2 miesięcy do zakupu cliponów Accela takich jak Twoje.

Ciągle jednak zatrzymuje mnie niepewność co do opuszczania półki (żeby zrobić miejsce pod nie) aby nie popsuć właściwości jezdnych 695'tki. Czy tych cliponów nie da rady zamontować pod półką?

Jesteś z Warszawy, zadzwoń, podjedź, zobacz, obmacaj, zdecydujesz czy Ci takie clipony podejdą czy nie.

Powiem tylko że skręcenie ich "na sztywno" wcale nie jest latwe ;)

Mam troszke dluzszy zawias niz monsterowy dlatego clipony są nad półką

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.