Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Slawek

crash pady ramy M696 montaż

Polecane posty

uprzejmie proszę o podpowiedzi w temacie założenia crash padów ramy do Monstera 696

zabrałem się za to wczoraj i odkręciłem nakrętkę z jednej strony (na tej śrubie która idzie przez silnik) ale nie wychodzi mi to lekko a nie chciałbym dorobić sobie kosztów 

podbudowałem lekko silnik aby nie opadł, nawet go delikatnie (tak do 1cm) uniosłem żabą ale nie spowodowało to poluzowania ww śruby

proszę o jakąś podpowiedz

dzięki z góry

KGr    1
Napisano (edytowany)

Jak montowalem u siebie w 1100 R&G, to robi sie to przy pomocy nowego "bolca" - po prostu odkrecasz nakretke z jednej strony na starym, przykladasz nowy bolec i delikatnie, np. gumowym mlotkiem, wybijasz stary bolec zastepujac go od razu nowym. Idzie szybko i gladko, bez uzycia duzej sily. Nie ma potrzeby unoszenia silnika, wypasc tez nie powinien :)

Robilem to pierwszy (i poki co jedyny) raz i cala operacja nie trwala wiecej niz 10-15 minut.

Edytowano przez KGr

Napisano (edytowany)

no takie miałem podejście od początku , ale pomyślałem że jak zaczne wymijać nową śrubą to może w pewnym momencie nastąpić jakieś "tąpnięcie" i tego się boję - wolę dwa razy zapytać - mimo że teoretycznie robota na 15 minut... 

dzięki za odpowiedż

czy ktoś miał jeszcze z tym do czynienia ?

a tak myśle - czy nasmarować tą nową śrubę smarem - ot tak dla lepszego poślizgu ...? 

lub "prysnąć" czymś a'la WD40 w otwór gdzie teraz znajduje się "stara" śruba

Edytowano przez Slawek

tez niedawno zakładałem i zrobiłem to tak samo jak KGr. tak czysto dla bezpieczeństwa podłożyłem coś pod silnik :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.