Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ducafil

Dystanse/poszerzenie lusterek 848/1098

Polecane posty

Dziś zrobiłem kolejne 200km na nowym sprzęcie i szybko wyszedł na jaw problem z zerową widocznością do tyłu. w monsterze mam lustra w końcówki kierownicy i widoczność jest wzorowa. 848 to tragedia, w zasadzie widzę tylko swoje łokcie bądź ramiona. widziałem gdzieś w necie takie dodatkowe dystanse chyba 5 i 7,5cm. czy są gdzieś do dostania w PL? interesują mnie również opinie osób,które takie coś montowały-czy poprawiła się widoczność do tyłu? czy w ogóle warto w to inwestować? na zagranicznych forach proponują unoszenie ramion w górę, ale mi to średnio pasuje. w obecnych czasach stałej inwigilacji chciałbym widzieć, czy akurat nie czai się za mną kamera, również bezpieczeństwo przy wyprzedzaniu jest mocno ograniczone, a chciałbym wracać do domu w jednym kawałku. dzięki za Wasze opinie i pomoc.

Możesz zanabyć oryginalne fabryczne wyższe podstawki od 1198, trochę pomagają w tej kwestii i nie psują tak mocno wyglądu motocykla.

Właśnie chciałam napisać czy nie mógłbyś się do tego przyzwyczaić , do unoszenia łokci/ramion w górę, ale skoro Ci to nie pasuję to nie pomogę.

Żeby nie było OT to ja się do tego przyzwyczaiłam i wręcz podoba mi się to :) Czuję,że to mnie właśnie odróżnia od innych moto :D

Edytowano przez firewoman

Pewnie się da,Ale chciałbym jednak coś zobaczyć tylko na pół sec odgrywając wzrok od kierunku jazdy.podnoszenie łokci już trwa,a dla mnie starszego faceta robić kilka rzeczy na raz to nie możliwe,póki co za bardzo mnie to absorbuje. Ja całe skupienie wykorzystuje aby utrzymać równowagę i się jakoś toczyć ;-)

Dzięki bezinteresownej pomocy biały 114 oraz jego umiejętnościom negocjacji z ciężkimi typami udało mi się nabyć dystanse Oberon,na razie jeszcze w kolorze czerwonym,ale będą czarne. Widoczność do tyłu zdecydowanie na plus,wygląd juz niekoniecznie,ale idzie się przyzwyczaić

:D

Cieszę się, że mogłem się na coś przydać ;)

Oczywiście Twoją radością również się cieszę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.