BlagamNiechOdpali 0 Napisano Lipiec 4, 2014 (edytowany) Siemka, wie ktos moze jakie sa wymiary fabrycznej kierownicy albo gdzie to mozna sprawdzic? Dzwonilem do ASO w krakowie i nie byli niestety w stanie wymiarow podac. Ewentualnie gdyby ktos mogl polecic zblizony zamiennik do oryginalnej, to tez by rozwiazalo problem Edytowano Lipiec 4, 2014 przez BlagamNiechOdpali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Lipiec 4, 2014 Niezupełnie w temacie, bo wymiarów nie znam (średnica na pewno 22mm), ale jeśli już wymiana jest konieczna (lub masz na to chęć) to polecam przejście na tzw. fatbar. Potrzebne są risery (przejście ze średnicy rurki 22 mm na 28mm - fatbar) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlagamNiechOdpali 0 Napisano Lipiec 4, 2014 Hmm, jakas opcja to jest ale moze dokladniej powiem o co chodzi. Mam zalożoną akcesoryjną, szeroką kierownica (chyba któraś od Lucasa, nie ja zakładałem). I teraz powoduje to 2 problemy z rollgazem - po pierwsze linke gazu trzeba było puścić nie tak jest fabrycznie, tylko po prawej stronie lagi, bo inaczej pancerz był za bardzo złamany, linka miała opór i gaz nie odbijał (teraz jest troche lepiej ale daleko do ideału). Druga sprawa to kierownica jest aluminiowa i rollgaz wytarł już lakier, teraz rzeźbi kierownice, przez co dosyć ciężko to wszystko chodzi (najbardziej daje w kość przy przeciskaniu się w korku). I teraz zaproponowano mi 3 rozwiązania tematu - obecną kierownice uciać po 3-4cm z każdej strony, dorobić obie linki z pancerzami na 3-4cm dłuższe albo wymienić kierownice. Opcja nr 3 wydaje mi się najbardziej sensowna, bo nie chce robić w nim większej rzeźby niż już jest, tyle tylko że oryginalna kierownica to niecale 3 stowy :/ Może jeszcze jakieś inne rozwiązanie możecie zasugerować ? A jak jest ze spasowaniem tych riserów? Dostane do takiego starego grzechotnika ('99r)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korkir 3 Napisano Lipiec 4, 2014 Niezupełnie w temacie, bo wymiarów nie znam (średnica na pewno 22mm), ale jeśli już wymiana jest konieczna (lub masz na to chęć) to polecam przejście na tzw. fatbar. Potrzebne są risery (przejście ze średnicy rurki 22 mm na 28mm - fatbar) Fatbar to 32mm, a nie jakieś nędzne 28.... ;) Tapnięte przez Tapatalk z chińskiej paletki ZP 998 :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Lipiec 5, 2014 tanie zamienniki są w cenach ok. 100-170zł... niestety są problematyczne przy montażu - najlepiej ori - nie jest w kosmicznej cenie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magneto 2 Napisano Lipiec 9, 2014 W związku z tym ze u mnie oryginał nie pasował pod kolory zdecydowałem się na Lucasa szary alumat. Powstały dwa problemy. Po pierwsze frezowanie wystaje z pod riserów po ok 5 mm z każdej strony i nie wygląda to dobrze. Druga sprawa to rurę trzeba przyciąć po ok 30 mm z obu stron ponieważ zabrakło długości linek. Co do funkcji to u mnie wszystko działa perfect. Rolgaz odbija pomimo założonych odważnikow. Zamiennik ma dodatkowo niższy profil co mnie akurat odpowiada. Jeśli jeszcze chcesz to mogę zmierzyć oryginał bo leży na półce. Zaznaczam ze jest zdjęty z 620 a nie wiem czy miedzy nimi była różnica. Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach