Grucha22 0 Napisano Lipiec 20, 2014 Witam Wszystkich, od niedawna jestem posiadaczem tytułowej maszyny ,od jakiegoś czasu zauważyłem że na rozgrzanym silniku obroty które na luzie ,powinny utrzymywać się w granicy: 1200/1500 obr/min, wzrastają i dobijają do 3000 obr/min (plus /minus) i tak się utrzymują . Oddałem "gada" na czyszczenie oraz regulację gaźników , niestety bez skutku. Może po prostu obroty luzu są źle uregulowane (niestety nie wiem gdzie je wyregulować ) Ktoś wie jaka może być przyczyna, z chęcią rozważę pomysły. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Lipiec 20, 2014 Masz luz na manetce gazu ? jeśli tak , to czekają cie luzy zaworowe ,bądź czyszczenie przepustnicy Sent from my Lumia 710 using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grucha22 0 Napisano Lipiec 20, 2014 motocykl nie posiana luzów na manetce, przyspieszenie również wydaje się po regulacji ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalinski 0 Napisano Lipiec 22, 2014 W moim starusieńkim Monsterze jest śruba do regulacji obrotów - znajduje się z przodu motocykla między gaźnikami (są tam 2 śruby jedna jest do regulacji mieszanki). Najlepiej będzie jak ściągniesz sobie serwisówkę(instrukcję), a tam będzie wszystko ładnie narysowane i opisane. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Lipiec 22, 2014 Ta sruba o której piszesz nie sluży do regulacji składu mieszanki !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grucha22 0 Napisano Lipiec 22, 2014 Siema , już to uczyniłem , pomajstrowałem trochę śrubą regulacji obrotów , i ustawiłem jak nakazuje serwisówka 1200/1300 obr/min. na chwilę obecną jest ok , jak się zacznie krzaczyć wrócę do tematu. Dzięki za pomoc . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach