Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Grucha22

Skoki obrotów na na "luzie" monster 600 2000r.

Polecane posty

Witam Wszystkich,

od niedawna jestem posiadaczem tytułowej maszyny ,od jakiegoś czasu zauważyłem że na rozgrzanym silniku obroty które na luzie ,powinny utrzymywać się w granicy: 1200/1500 obr/min, wzrastają i dobijają do 3000 obr/min (plus /minus) i tak się utrzymują .

Oddałem "gada"  na czyszczenie oraz regulację gaźników , niestety bez skutku. Może po prostu obroty luzu są źle uregulowane (niestety nie wiem gdzie je wyregulować )

Ktoś wie jaka może być przyczyna, z chęcią rozważę pomysły.

Pozdrawiam 

Masz luz na manetce gazu ? jeśli tak , to czekają cie luzy zaworowe ,bądź czyszczenie przepustnicy

Sent from my Lumia 710 using Tapatalk

motocykl nie posiana luzów na manetce, przyspieszenie również wydaje się po regulacji ok.

W moim starusieńkim Monsterze jest śruba do regulacji obrotów - znajduje się z przodu motocykla między gaźnikami (są tam 2 śruby jedna jest do regulacji mieszanki). Najlepiej będzie jak ściągniesz sobie serwisówkę(instrukcję), a tam będzie wszystko ładnie narysowane i opisane. :) 

Ta sruba o której piszesz nie sluży do regulacji składu mieszanki !!!!

Siema , już to uczyniłem , pomajstrowałem trochę śrubą regulacji obrotów , i ustawiłem jak nakazuje serwisówka 1200/1300 obr/min.

na chwilę obecną jest ok , jak się zacznie krzaczyć wrócę do tematu.

Dzięki za pomoc . 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.