Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jakitaki

Brno

Polecane posty

Do jutrzejszego wyścigu z pierwszego rzędu wystartują : 

1- wiadomo :p

2- Andrea 4

3- Andrea 29

Iannone tradycyjnie przykleił się do Marqueza - niech się uczy :) - ale wytrzymuje to szaleńcze tempo  , wytrzymałby kilka okrążeń ... ale nie cały wyścig :/  I czy twarda opona by coś zmieniła ? Wtedy pewnie mielibyśmy słabe starty i do bani pierwsze kilka okrążeń bo twarde opony trzeba dłużej rozgrzewać .... A może jednak nie ? Ciekawe jak by było na twardych kapciach 

Kaz napisz proszę coś mądrego po polsku 

Kwalifikacje wypadają miło dla Ducati :) cieszę się ,że  Andrea daje rade i w przyszłym sezonie będzie już dosiadał fabrycznej maszyny :)

Kaz    0

W sreszczeniu....ECU Ducati nie potrafi opanowac twardej opony tak jak robi to ECU fabrycznych moto tzn.przykladowo-na Brno Honda ma dopasowana mape na kazde okrazenie od poczatku do konca wyscigu a nawet na kazdy winkiel oprocz tego wmiare zuzywania sie opony ECU fabrycznych kontroluje Trakcje dopasowujac ja do optymalnego uzycia manetki gazu nawet przy pelnym jej otwarciu w kazdym zakrecie czyli efekt koncowy to optymalne wykoztstanie opony do specyficznej nawiezchni wmiare jej zuzycia.Ducati z koleji moze uzyc mieksza opone ktory ma lepsza przyczepnosc ale niestety nie wystarczy na caly wyscig roznice w cenie tego gadzetu jest ok 3:1 Jednak wiadomo ze Ducati ma i mialo dostep do tej technologji ale nigdy nie byli na poziomie Hondy czy Yami dlatego by nie tracic czasu i pieniedzy decyzja byla podjeta na udzial w klasie open

Nie tylko dlatego.. Większa ilość silników i dowolność zmian plus o ile się nie mylę obeszli dzięki temu 50mm zwężkę co wyrównuje szanse z resztą.. Wszyscy mają soft który rozpoznaje dany zakręt na torze ale vki są pokrzywdzone od lat regulaminem.. ja mam ten sam problem w Endurance niestety a FIM nie chce odpuścić.

Kaz    0

PR idz dalej spac, mowimy tu o GP a nie WSBK czytej post Indianapolis GP zamiescilem tam streszczenie rules klasy open a pozatym enduro a track to dwie rozne dyscypliny jak 3000 z przeszkodami a 100m sprint Desmosedici jest obecnie najszypszym moto w stawce ale nie o to tylko biega

Mhmm czytaj ze zrozumieniem ok.. Fim endurance to nie enduro! Ale masz racje szkoda czasu na moje wywody zwlaszcza, ze na codzien z nimi mam do czynienia i nie teoretycznie.. Pozdrawiam

W sreszczeniu....ECU Ducati nie potrafi opanowac twardej opony tak jak robi to ECU fabrycznych moto tzn.przykladowo-na Brno Honda ma dopasowana mape na kazde okrazenie od poczatku do konca wyscigu a nawet na kazdy winkiel oprocz tego wmiare zuzywania sie opony ECU fabrycznych kontroluje Trakcje dopasowujac ja do optymalnego uzycia manetki gazu nawet przy pelnym jej otwarciu w kazdym zakrecie czyli efekt koncowy to optymalne wykoztstanie opony do specyficznej nawiezchni wmiare jej zuzycia.Ducati z koleji moze uzyc mieksza opone ktory ma lepsza przyczepnosc ale niestety nie wystarczy na caly wyscig roznice w cenie tego gadzetu jest ok 3:1 Jednak wiadomo ze Ducati ma i mialo dostep do tej technologji ale nigdy nie byli na poziomie Hondy czy Yami dlatego by nie tracic czasu i pieniedzy decyzja byla podjeta na udzial w klasie open

A więc jest to kwestia ECU czy samego w nim programu , bo jeżeli to  ECU to teoretycznie kiedy cała stawka będzie musiała stosować tę samą jednostkę sterującą szanse Ducati powinny znacznie wzrosnąć . No chyba że nie potrafimy jeszcze pisać tak dobrych map jak Yamaha i Honda hm ?

Bardzo fajny wyścig , te kilka wyprzedzeń Crazy Joe z MM nieziemskie :o piękne , oby to trwało jak najdłużej 

mam nadzieje, ze za rok da czadu u boku Dovizioso :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.