uups 0 Napisano Wrzesień 10, 2014 Witajcie ! Mam pytanko, otóż chcę kupić motocykl marki Ducati, a model dokładniej hypermotard 821 z roku 2014. Moje pytania brzmią następująco i liczę na szczere wypowiedzi : - Jakie są koszty przeglądów (te co 12 000 i nie chcę słyszeć tekstu stać CIę na Ducati, stać Cię na wydatki, ponieważ jazda motocyklem nie polega na jeździe Dom --> Serwis --> Dom --> Serwis) - Jak to jest z elektroniką w tych motocyklach? Psuje się czy daje radę? - Trasy - czy bolą plecy/ręce ? Czy jest to motocykl wygodny na dłuższe trasy :) - Jak to jest z tymi tekstami typu :" Nie docieraj ducati, bo i tak na serwis trafisz" ? :) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
johnnyb88 0 Napisano Wrzesień 11, 2014 1. Powitalnia-> https://docpoland.com/temat/15200-powitalnia/page-555#entry243981 2. przykładowe koszty serwisu w Warszawie i Toruniu: http://www.ducatitorun.pl/serwis,3 http://motomaniax.pl/serwis-ducati/cennik-uslug-serwisowych-4 3. umów się na jazdę próbną w salonie - ocenisz czy jest wygodny na trasy 4. nie wypowiem się o elektronice bo nie wiem 5. jak dbasz tak masz - chyba, ze ci się felerny egzemplarz trafił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Gliwiński 0 Napisano Wrzesień 11, 2014 5. jak dbasz tak masz - chyba, ze ci się felerny egzemplarz trafił Dobrze powiedziane:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xraymutation 0 Napisano Wrzesień 11, 2014 5. jak dbasz tak masz - chyba, ze ci się felerny egzemplarz trafił Dobrze powiedziane:) może się zepsuć jedynie jak pada albo nie pada :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Gliwiński 0 Napisano Wrzesień 11, 2014 (edytowany) Ducati się nie psują, one są poprostu czasem zmęczone i muszą na chwilę odpocząć :D :D :D Edytowano Wrzesień 11, 2014 przez Kamil Gliwiński Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Henshell 0 Napisano Wrzesień 11, 2014 (edytowany) Jesli dluzsze trasy to moze Hyper, ale Strada? Sam taka jezdze i zdecydowanie moge polecic ;-) Chociaz mimo moich 185 cm wolalbym czasem aby kierownica byla nizsza tak jak w podstawowym modelu, ale to oczywiscie osobiste odczucie... Co do elektroniki to dla udziwnienia np zastosowali dwa moduly dla swiatel przednich i tylnich. A czy sie psuje to zdecydowanie za wczesnie zeby cos pow Edytowano Wrzesień 11, 2014 przez Henshell Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
uups 0 Napisano Wrzesień 12, 2014 Jesli dluzsze trasy to moze Hyper, ale Strada? Sam taka jezdze i zdecydowanie moge polecic :wink: Chociaz mimo moich 185 cm wolalbym czasem aby kierownica byla nizsza tak jak w podstawowym modelu, ale to oczywiscie osobiste odczucie... Co do elektroniki to dla udziwnienia np zastosowali dwa moduly dla swiatel przednich i tylnich. A czy sie psuje to zdecydowanie za wczesnie zeby cos pow Mi nie przeszkadza wysoka/niska kierownica. Tak, tak chodziło mi o hyperstradę - literówka u góry. Dzięki za obszerne informację... Jeszcze się zastanowię nad tym V2, ale chyba wybór padnie na ANGLIĘ w 3 cylindrach - parę osób może wiedzieć o co mi chodzi i o jaki motocykl (800'setka) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dar3k 0 Napisano Wrzesień 15, 2014 Mi nie przeszkadza wysoka/niska kierownica. Tak, tak chodziło mi o hyperstradę - literówka u góry. Dzięki za obszerne informację... Jeszcze się zastanowię nad tym V2, ale chyba wybór padnie na ANGLIĘ w 3 cylindrach - parę osób może wiedzieć o co mi chodzi i o jaki motocykl (800'setka) :) Po rozpadniętym łożysku wałka głównego skrzyni w hypermotardzie MY12 przy 12 tys przebiegu sam się chyba przesiądę na jakieś street triple. Już nawet oglądałem tego nowego, za 32tys można coś fajnego znaleźć, z gwarancją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TEDDY 0 Napisano Listopad 3, 2014 Mnustwo zmian jesli chodzi ostary i nowy model.. ale do sedna..hyperstrada czy tez hypermotard 821 to bardzo udana konstrukcja, sprzeglo na lince chodzi mega lekko , mapy zapłonu chodzą idealnie bynajmniej testujac nie miałem problemów, pozycja za sterami fajna ale siedzenie moglo by być wygodniejsze, reszta bardzo mocno okrojona jeśli chodzi o zawieszenie przód brak regulacji podobnie jak u malego brata w poprzednim modelu czyli w 796 następnie pompa hamulcowa jak z monstera 696. Tylni amor juz lepiej bo regulacja jest , niestety nawet biorac pod uwage Triumpha nie bedze w nim lepiej bynajmniej jeśli chodzi o 800ke . Jest jeszcze 821sp ale to inna bajka choc przedni zawias nie ma tyle regulacji co w starym 1100 nie mowiac juz o tym ze nawet zwykły 1100 mial pelna regulacje, turystycznie i w kolo komina spelni oczekiwania. Serwisowo jest na bank lepiej niz kilka lat wstecz, proponuje wsiąść przejechać się i porównać kilka roznych motocykli zwrócić uwagę na prowadzenie, hamulce, komfort..tak czy siak każdy ma swoje preferencje ja bym sie nie obawial elektroniki bardziej bym się skupił na zawieszeniu i silniku bo jest on fajny ale to nie to co 2 zaworowy 1100 trzeba go wyzej krecic ale za to kultura odpowiada blizej konstrukcji japonskich moto. To tyle pozdrawiam i zapraszam do Ducati bo to nie tylko motocykl:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach