Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Arecki

Poszukuję paru części do Monstera S4R

Polecane posty

Miałem ostatnio  wątpliwą przyjemność bliskiego kontaktu z Toyotą. Pewna miła pani wymusiła pierwszeństwo i wjechała mi w udo.

Całe szczęście wszystkie kości całe , oboje jechalismy bardzo wolno ale moto trochę ucierpiało

Niestety PZU nie darzy uczuciami mojego S4R w takim samym stopniu co ja więc muszę przyjąć wersję ekonomiczną naprawy

Poszukuje następujących części, mogą być urzywane ale w dobrym stanie:

1. Chłodnica wodna - 548.4.029.1B
  2. Wentylator chłodnicy prawy - 550.4.009.1A
  3. Włącznik cisnieniowy - 539.4.030.1A (słyszałem, że pasuje od Opla, nr części GM – 90534902, czy ktoś może potwierdzić?)
  4. Bęben sprzęgła - 196.1.001.2B
  5. Sprężyny sprzęgła (nierdzewne)
  6. Ciekawe podkładki sprężyn sprzęgła - miałem CNC Racing (OEM’owe juz mam)
  7. Docisk sprzęgła – miałem Ducati Performance 96840003B ale jestem otwarty na propozycje (OEM’owe juz mam)
  8. Ciekawa Osłona Sprzęgła
  9. Boczek - CARBON prawy, nr części - 482.2.077.1A
  10. Dzwignia hamulca tylnego - 457.2.018.1B (sety mam oryginalne więc raczej poszukuję OEM’owe)
  11. Oslona paskow rozrządu – CARBON – jedynie gorna część cylindra poziomego

Ponad to jest pare rysek i stare wgniecenie wiec zdecydowalem sie na malowanie zbiornika paliwa

Potrzebyje więc napisy na zbiorniku paliwa "DUCATI" nr części -   435.1.097.1AA (mogą być inne, jestem otwarty na propozycję)

Set kierowcy prawy - 824.1.067.1B

Podnóżek kierowcy prawy  - 464.1.006.1A

Set Pasażera prawy - 824.1.069.1A

Podnóżek pasażera prawy - 465.1.010.1A

Generalnie sety i podnóżki sa tylko lekko podrapane i nadają sie do naprawy ale jak ktos wymienial na akcesoryjne a oryginały mu zalegają to chętnie odkupię

post-88968-0-08384400-1413481752_thumb.jpg

A nie prościej oddać do serwisu (nie wiem skąd jesteś), wymienić wszystko na nowe z fakturą!!! I przedstawić w PZU?

https://docpoland.com/user/87964-exboldor/

Moze bedzie jeszcze cos miała .

Melduję się przy tablicy!

Z całej listy powinnam mieć naklejkę, o ile to nie jest ta co poszła dzieciakowi na rower  :roll: sprawdzę w sobotę i dam znać. Gdyby ta była zarezerwowana dożywotnio przez następcę, to mam parę innych m.in. do ST, jak się obetnie ST zostanie samo Ducati :-). Na ratunek po taniości się nadadzą. Reszty niestety brak.

Powodzenia, nie daj się, poproś jakiś serwis o wycenę kosztów z robocizną i przedstaw to ubezpieczycielowi, mają psi obowiązek zapłacić tyle, żeby doprowadzić sprzęt do stanu sprzed wypadku. Najlepiej ogarnąć to bezgotówkowo.

KGr    1

Jak to "pzu nie darzy miloscia"? Skoro nie Ty byles sprawca, to ubezpieczyciel ma obowiazek doprowadzic Twoje moto do stanu wyjsciowego. Bedzie sie wymigiwal ile sie da bo chodzi o kase. Zobacz co sie stanie jak napiszesz odwolanie od wyceny. Zrob tak jak Ci pisal kamo - do serwisu, bezgotowkowo - i niech sie pzu martwi, a nie Ty.

(wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk)

Jak to "pzu nie darzy miloscia"? Skoro nie Ty byles sprawca, to ubezpieczyciel ma obowiazek doprowadzic Twoje moto do stanu wyjsciowego. Bedzie sie wymigiwal ile sie da bo chodzi o kase. Zobacz co sie stanie jak napiszesz odwolanie od wyceny. Zrob tak jak Ci pisal kamo - do serwisu, bezgotowkowo - i niech sie pzu martwi, a nie Ty.

(wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk)

Serwis juz mi zrobił wycene. zbiornik paliwa ma pare rysek - wymiana na nowy 7k, chlodnica 5k, wentylator chlodnicy 1.1k, dzwignia hamulca 555PLN

plus sprzęgło i pare innych dupereli i wyszla calkiem niezla sumka wiec PZU orzeklo szkode calkowitą

Odda mi wartość rynkową moto a jak chce go zatrzymac to pomniejszoną o wartość motocykla rozbitego

a to nie jest tak, ze z OC musza pokryć koszty naprawy nawet do 100%

Edytowano przez arachnia

jezeli koszty naprawy przekraczają 70% wartosci motocykla orzekają szkodę całkowitą i wypłacają wartość rynkową motocykla, przy czym nie interesuje ich rzadne akcesoryjne dodatki.

jezeli koszty naprawy przekraczają 70% wartosci motocykla orzekają szkodę całkowitą i wypłacają wartość rynkową motocykla, przy czym nie interesuje ich rzadne akcesoryjne dodatki.

w przypadku oc to jest 100%, do tego pewnie zanizyli ci wartosc motocykla.

Edytowano przez arachnia

KGr    1

Dokladnie - w linku od Banity jest to napisane. OC - 100%, AC - 70%. 

Ja bym sie tam odwolywal do oporu...

A na ile wycenili Ci rozbity motocykl? Bo cos przez skore czuje, ze "wartosc rynkowa" jest mocno zanizona, a wartosc uszkodzonego mocno zawyzona...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.