luuka10 0 Napisano Marzec 2, 2015 Witam! Przywitalem sie juz z wami, teraz przechodze do sedna sprawy. Szukam ducati monster do rocznika 2004, w cenie maks do 10 500 zl. Mam na oku ogloszenie- jest blisko mnie 1. Bielsko biala - http://olx.pl/oferta/pilne-wyrozniajacy-sie-ducati-monster-620-i-e-dark-CID5-ID8AZaR.html#bd045dac3d Prosze was o opinie. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariszon 2 Napisano Marzec 3, 2015 1. Autoryzowany serwis Ducati jest w BB. 2. Motocykl (!) jest w BB. 3. Ty jesteś gdzieś z okolic. Wniosek? Nie zastanawiaj się tylko bierz moto do serwisu na sprawdzenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stypski 0 Napisano Marzec 3, 2015 Dokładnie jak kolega wyżej. Ja również kupowałem Monstera w tamtej okolicy, chłopaki z BB nawet po niego podjechały (ok. 40 km. od BB), załadowali na busa i sprawdzili u siebie w serwisie. Wyniosło mnie to tylko ok. 230,00 złociszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MRTrue 0 Napisano Marzec 4, 2015 CO masz robić to wiesz, mi osobiście jakoś nie przypadł do gustu, na zdjęciach mało widać, oprócz tego że naciąg łańcucha już przy końcu. Nic nie mówiąc, uważam że mam ładniejszego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matti 1 Napisano Marzec 4, 2015 Tak jak już wcześniej koledzy wspomnieli - wizyta w DBB to jedyny rozsądny krok przed zakupem - wydasz kaskę, ale będziesz mieć garść poręcznych informacji, a nie stek dochodzeń i domysłów wyciągniętych ze zdjęć - aktualnych lub nie, tego nie wiemy. MRTrue, możliwe że masz ładniejszego, ale każdy ma prawo z brzyduli zrobić piękność na swój własny sposób. A moto zrobione indywidualnie pod siebie cieszy najbardziej i tego życzę luuka10. Mi szczerze w oczy rzuciło się kilka ładnych dodatków w tym moto z ogłoszenia: lusterka Rizomy i kierunkowskazy ledowe domniemam, że też Rizoma. Obcięty bober i od razu motocykl nabrał fajnego kształtu. Możliwe, że i manetki są Rizomy - choć mogę się mylić. Do tego jest to wersja dark jak wynika z owiewek, ale doposażona jest w drugą tarczę hamulcową - więc kolejny plus. A i na tych krótkich puszkach wygląda bardzo fajnie. Ale tak jak pisałem, zdjęcia nie są w stanie oddać stanu faktycznego motocykla. Najlepiej się pofatygować i sprawdzić organoleptycznie. luuka10 dobij targu ze sprzedającym, żeby zszedł Ci z ceny na taki przegląd przedzakupowy w DBB - jeśli kupisz zejdzie ci z ceny, jeśli nie kupisz koszt po twojej strony. Kombinuj chłopaku - ja osobiście trzymam kciuki bo na zdjęciach wygląda bardzo ładnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MRTrue 0 Napisano Marzec 4, 2015 z tego co wiem wszystkie modele 620 Dark i.e. mają 2 tarcze z przodu. Ja nikomu nie odbieram żadnego prawa, po prostu moje osobiste odczucia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matti 1 Napisano Marzec 4, 2015 Wolny kraj, wolny naród, każdy ma takie prawo MRTrue... i ja to szanuje :) Co do tarcz, faktycznie i.e. może tak mieć. Mea culpa. Zasugerowałem się, że któryś model w wersji dark wychodził na singlu... ale nie będę brnął w bagno, w którym grzęznę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 5, 2015 (edytowany) z tego co wiem wszystkie modele 620 Dark i.e. mają 2 tarcze z przodu. Nie. Dla ścisłości: w 2002 i 2003 roku wszystkie wersje DARK były na jednej tarczy, w 2004 i 2005 roku wychodziły wersje DARK zarówno w wersji jedno jak i dwutarczowej. Dopiero w 2006 roku wersja DARK wychodziły tylko na 2 tarczach. Edytowano Marzec 5, 2015 przez musieli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MRTrue 0 Napisano Marzec 6, 2015 Musieli, w zasadzie to tak, tylko nie sprecyzowałem. Wszystkie modele 620 Dark i.e. od 2006r. mają 2 tarcze z przodu. Co do innych, to faktycznie są też pojedyncze, ale do tej pory widziałem takich sztuk 2 :) a starałem się rozglądać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 6, 2015 Musieli, w zasadzie to tak, tylko nie sprecyzowałem. Wszystkie modele 620 Dark i.e. od 2006r. mają 2 tarcze z przodu. W kwestii precyzji: nie od 2006 roku tylko z 2006 roku. W późniejszych latach nie było 620tek tylko wszedł M695 zastępując 620tkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MRTrue 0 Napisano Marzec 6, 2015 W kwestii precyzji: nie od 2006 roku tylko z 2006 roku. W późniejszych latach nie było 620tek tylko wszedł M695 zastępując 620tkę. +100 za precyzję :) a tak już dla dodatku, takich jednotarczowców już chyba naprawdę nie ma :) wyginęły jak dinozaury Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Badrian 0 Napisano Marzec 6, 2015 Jak ja szukałem swojego w 2013 to pare sztuk jeszcze było na Allegro. Podobno z jedną tarczą nie ma tragedii, ale jednak dwie wyglądają dla mnie bezpieczniej. Dla kolegi luuka10, ten okaz ze zdjęcia mi się osobiście podoba. Jesli masz możliwość skorzystania z usług Ducati BB i jesteś nastawiony na ten egzemplarz to ja bym z tych usług skorzystał na twoim miejscu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luuka10 0 Napisano Marzec 11, 2015 Kupilem!! :D od niedzieli jestem posiadaczem tej pieknej maszyny ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Marzec 11, 2015 Gratulacje :) Niech się dobrze sprawuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekk 0 Napisano Marzec 12, 2015 Gratuluję ja możę w niedzielę też coś zakupię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gasior 0 Napisano Marzec 18, 2015 (edytowany) Serdecznie gratuluje!!! A coby nie zasmiecac forum nowym tematem - dokleje sie tutaj. Moj znajomy zakochal sie w jedynej slusznej marce i zapragnal rozpoczac swoja przygode motocyklowa wlasnie na monsterze. Jedyny problem to jednak jak wiadomo dostepnosc zdrowych wierzchowców. Stąd moje pytanie czy znacie/slyszeliscie moze o wartych sprawdzenia/kupienia sztukach 600 badz 620? Jako, że to pierwsze moto, jak wspominalem, budżet także jest niewygurowany i fajnie byloby sie zmiescic w 7klockach. wpad mi w oko egzemplarz: http://allegro.pl/ducati-monster-600-dark-led-2001-i5148068337.html Co Wy na to? A może macie jakis cynk odnosnie innej wartosciowej sztuki? pozdrawiam i prosze o pomoc, coby nasze wpsniale grono sie powiekszalo, a kolega nie kupil gs500... :wink: (no i przepraszam za brak polskich znaków - niektóre klawisze mi nie dzialają z ALTem - jakis pomysl jak to naprawic? ;-/) Edytowano Marzec 18, 2015 przez Gasior Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gasior 0 Napisano Marzec 18, 2015 (edytowany) wpad mi w oko egzemplarz: http://allegro.pl/ducati-monster-600-dark-led-2001-i5148068337.html albo ten: http://olx.pl/oferta/ducati-monster-600-CID5-ID9euDD.html#eb0542c3af ? Edytowano Marzec 18, 2015 przez Gasior Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MRTrue 0 Napisano Marzec 18, 2015 szczerze mówiąc na tych zdjęciach nic nie widzę, jedna tarcza z przodu i gaźniki, niby bardziej proste w regulacji. Jednakże nieszczelne przepustnice i iglice na skutek tarcia mogly stracić swój pierwotny kształt (niestety wiek) oraz mogą być niewłaściwe poziomy paliwa w komorach pływakowych. Jednakże ja ekspertem nie jestem, to z mojego małego doświadczenia tak wychodzi. Ogólnie mógłby się wypowiedzieć ktoś mądrzejszy! pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gasior 0 Napisano Marzec 18, 2015 ... z mojego małego doświadczenia tak wychodzi. Ogólnie mógłby się wypowiedzieć ktoś mądrzejszy! pzdr Siemasz, dzieki wielkie za dobre uwagi i tak polece Mackowi przejechanie sie do warsztatu (MM) na spawdzenie przed zakupem, jednak coby czasu ugrac warto wiedziec w co sie nie pakowac. A szczerze sie polecam pamieci, jakby ktos slyszam o jakiejs "pewnej, zdrowej" i sprawdzonej damulce :-) ...dżi co za matrymonializm... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gasior 0 Napisano Marzec 26, 2015 Hej, Właśnie zauważyłem M600 z '95 naszego kolegi barney7 https://docpoland.com/garage/ogloszenie/813-ducati-monster-600-sprzedam/ Czy kojarzycie może jego motocykl? jakieś historie? Wcześniejszych właścicieli? Może sam właściciel mógłby się wypowiedzieć w tej sprawie... (poszedł pw) Trochę mnie zastanawia fakt,że kupił go ewidentnie dla siebie, a twierdzi po roku, ze to był motocykl jego córki... :-/ wybaczcie, że się powtórzę, ale jakby ktoś miał jakąś podobną i pewną maszynkę do oddania w dobre ręce, to mój znajomy bardzo chętnie taką przygarnie! z góry dzięki i pozdrawiam Maciek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach