Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
rolin

Olejarka łańcucha - dual injector

Polecane posty

Koledzy, może macie albo wiecie, jaka jest średnica końcówek podających olej na zębatkę? Mam pomysł na zgrabny dual tylko zastanawiam się nad średnicą wylotu bo patrząc na oryginał to jest dość mały i sporo ludzi narzeka na jego kiepskie działanie.

R

ja mam samoróbkę wykonaną z rurki miedzianej ( sklepy modelarskie) o średnicy wew. 1,6 mm - działa doskonale...

ja - pewnie zostanę skrytykowany - ale używam oleju do 2t . Olej przekładniowy nie sprawdza się - w gorące dni sie leje , w zimnie łańcuch jest nie dosmarowany ( gęstnieje) - przy 2t jest ok. w każdych warunkach..

Możecie polecić jakąś konkretną oliwiarkę do lancucha ewentualnie jakiś patent na samoróbkę ?

ja - pewnie zostanę skrytykowany - ale używam oleju do 2t . Olej przekładniowy nie sprawdza się - w gorące dni sie leje , w zimnie łańcuch jest nie dosmarowany ( gęstnieje) - przy 2t jest ok. w każdych warunkach..

pytam właśnie dlatego, że słyszałem róźne opinie na temat oleii przekładniowych. Lejesz jakiś konkretny, czy co masz po ręką? Ciekawe jak się sprawdza oryginalny olej scotoilera.

Ciekawe jak się sprawdza oryginalny olej scotoilera.

Ponoc ja posiadam oryginalny olej i szczerze mowiac jedyne co moge - to sie pochwalic, bo caly czas walcze z dysza, oryginalna miedziana rurka miala za duze swiatlo i smarkalo mi olejem wszedzie i za dużo...

Teraz kombinuje nad jakimis 'zwezkami" z igly aptekarskiej, ale co ważne, lepkosc tego plynu jest bardzo dobra (nie za duza).

Nic innego jeszcze nie probowalem.

powodzenia i daj znac jakbys jakies testy robil!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.