Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

jakitaki

Qatar - runda 1

Polecane posty

Porażka, mimo wszystko, jak się jest 2-gim to się nie wygrywa, tylko przegrywa, na dodatek, nie mogę sobie darować , że z gajowym.... idę się upić....

Pozdr. J-999

Porażka, mimo wszystko, jak się jest 2-gim to się nie wygrywa, tylko przegrywa, na dodatek, nie mogę sobie darować , że z gajowym.... idę się upić....

Pozdr. J-999

Nie zgadzam się z Twoją opinią ;) GP15 przejechało tylko 1000 km testów i nie przejechało wcześniej całego dystansu wyścigu. Musimy być cierpliwi, to, co dzisiaj zobaczyliśmy, to początek wygrywania ;)

A ja gratuluje inżynierom którzy odnaleźli w sobie pokorę by zbudować motocykl zgodny z obecną wiedzą, a nie opierając się na wierze i przekonaniu że czerwone najlepsze bo czerwone.

Jeśli o mnie chodzi, to podium idealne. Lepiej być nie mogło. Nie pamiętam, kiedy tak darłem ryja.

Bardzo cieszy mnie forma Ducati. Czy ktoś wie, na jakich oponach jechały Yamahy i Hondy? Mamy dużą radość, ale nie należy zapominać, że to był "chłodny" wyścig. Możliwe, że Hondy i Yamahy założyły miększą mieszankę. Czyli wszyscy pojechali na takich samych. Jeśli nie - to źle, bo Ducati poszły lepiej tylko ze względu na lepszą mieszankę (która przy tej temperaturze wystarczyła do końca wyścigu). Jeśli tak, to też niedobrze, bo przy pierwszym "ciepłym" wyścigu Hondy i Yamahy założą twardą, a Ducatom miękka się skończy w 3/4.

Ale oby nie!

Z MM prawie trafiłem :D

Jeśli o mnie chodzi, to podium idealne. Lepiej być nie mogło. Nie pamiętam, kiedy tak darłem ryja.

Bardzo cieszy mnie forma Ducati. Czy ktoś wie, na jakich oponach jechały Yamahy i Hondy? Mamy dużą radość, ale nie należy zapominać, że to był "chłodny" wyścig. Możliwe, że Hondy i Yamahy założyły miększą mieszankę. Czyli wszyscy pojechali na takich samych. Jeśli nie - to źle, bo Ducati poszły lepiej tylko ze względu na lepszą mieszankę (która przy tej temperaturze wystarczyła do końca wyścigu). Jeśli tak, to też niedobrze, bo przy pierwszym "ciepłym" wyścigu Hondy i Yamahy założą twardą, a Ducatom miękka się skończy w 3/4.

Ale oby nie!

Z MM prawie trafiłem 

Całą czołówka jechała na tych samych laćkach ( medium ) . Drugie miejsce to absolutnie nie jest przegrana ,Rossi nie miał żadnej przewagi i walka o first plejs trwała do końca . Mało tego , Losail to tor który Rossi uwielbia i na Austin w tym zestawieniu Vale będzie drugi :)

Austin jest gorszy dla yamahy . Co do drugiego miejsca to drugi jest pierwszym przegranym :)

Co tu dużo mowić Ducati zaczęło mega zajefajnie . Motocykl bardzo dobrze skręca i jest bardzo szybki. Dwa miejsca pudle mówi samo za siebie. A Rossi jest prawdziwym doktorem :) super wyścig, wielkie emocje pudło dla Ducati piękne rozpoczęcie sezonu No i 93 na 5 miejscu i 99 tez poza podium ;)

Emocje były, niesamowity Rossi no i fajnie że Dovi na pudle, trochę przytarł nosa Hondzie za to jak z nim pogrywali.

post-90017-0-73870300-1427662749_thumb.jpg

Emocje były, niesamowity Rossi no i fajnie że Dovi na pudle, trochę przytarł nosa Hondzie za to jak z nim pogrywali.

hihi ^^ w trasie?

Rossi juz wiecej w tym sezonie nie wygra. Losail to jego tor. opony faktycznie w Austin mozemy mieć pierwszy problem. Nie bedziemy mieli twardej mieszanki. Może wreszcie ktoś zauwazy paradoks opon na nasza niekorzyść......

Rossi juz wiecej w tym sezonie nie wygra. Losail to jego tor. opony faktycznie w Austin mozemy mieć pierwszy problem. Nie bedziemy mieli twardej mieszanki. Może wreszcie ktoś zauwazy paradoks opon na nasza niekorzyść......

Ja jestem innego zdania, to nie jedyny tor który leży Rossiemu. W dodatku nie tylko "leżenie toru" powoduje wygrane wyścigi i tu przykłady można mnożyć.

Najważniejsze aby nie zabrakło walki.

PS

Kevin, wyścigi to tylko na żywo! :)

Ja bym nie zapominał, że MM też będzie jeździł ;)

Wczoraj VR przedarł się z (chyba) 8 pozycji po starcie.

MM po wypadce z toru z końca do poz 7.

Jeśli nie skopie startu - jeszcze on będzie miał chęć na pudło ;)

Otóż to, gdyby nie ten jeden błąd 93 to nie byłoby tak kolorowo.

Ale będzie się działo w tym sezonie - i o to chodzi, i o to chodzi :mrgreen:

No nie, miękka opona nie jest na niekorzyść ducati, na niekorzyść jest brak twardego tyłu, który przydał by sie na ekstremalnie "hondowskich" torach, gdzie skręcaja przednim kołem i są krótko w zakręcie z późnym szczytem. Tam może zabraknąć setupu motocykla ograniczającego przyczepność tyłu.

W Quatarze była słaba przyczepność dlatego Hondy jechały jak jechały.

Jesli ducati nie popełni błędów w ustawieniu motocykli to dzieki zakresowi ustawień dozwolonych póki co regulaminem, będzie mogło walczć zarówno na "hondowskich" obiektach jak i "yamahowskich" na których steruje sie tyłem motocykla.

Oczywiście pomijając czynnik ludzki ;)

I tu się nie zgodzę uważam ,że wygra i to jeszcze nie raz i nie tylko Losail jest torem VR. 

Hondy jechaly bo MM popełnił błąd pózniej miał tempo porównywalne z czołówka, mógł wygrać też. Pedroza jechał słabo na odcinku całego wyscigu bo dalej ma problem z prawym przedramieniem i jest w kropce co dalej?

Zaczyna się. Pedrosę bołała rączka a Lorenzo nagle przestał widzieć. Dwóch wiecznie tłumaczących się  :D

Jak obstawiacie, MM dostanie karę za rozwalenie motonga Bautisty? Moim zdaniem zasłużył sobie na nią.

Vale nic już nie wygra? Vale robi w tym sezonie kolejnego majstra, zapamiętaj moje słowa ;)

Aaa zapomniałem napisać - ależ szybkie te Ducati.

Zaczyna się. Pedrosę bołała rączka a Lorenzo nagle przestał widzieć. Dwóch wiecznie tłumaczących się  :D

Jak obstawiacie, MM dostanie karę za rozwalenie motonga Bautisty? Moim zdaniem zasłużył sobie na nią.

Vale nic już nie wygra? Vale robi w tym sezonie kolejnego majstra, zapamiętaj moje słowa ;)

Aaa zapomniałem napisać - ależ szybkie te Ducati.

Były jakieś konkretne info co urwał MM Bautiscie? Bo wygladało to jakby urwał przewód hamulcowy

Ale oby nie!

Z MM prawie trafiłem :D

Pierwsza trójka miała takie same mieszanki tylko Rossi miał na przodzie twardszą. Kwalifikacje i wyścigibyły dostępne na niemieckim eurosporcie.

odnośnie urywania... widzieliście w moto2 jak w motocyklu Zarco 3 albo 4 kółka przed meta odkręciła się dźwignia zmiany biegów i jechał tylko 3 biegiem ? przegrał wyścig, który miał wygrany...

lookając pod moto wydzwonił prawie w betonową bandę na prostej...

https://www.youtube.com/watch?v=RzFJLLEBWEA

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.