Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Robert Sołczak

ST4 nie odpala

Polecane posty

Witam wszystkich,

Chciałbym się ze wszystkimi przywitać! Ostatnio skusiłem się na zakup ST4, pojeździłem sobie 3 razy (pogoda na więcej nie pozwoliła) i dzisiaj chciałem sobie urządzić małą wycieczkę a tu taki suprise - motor nie odpala...

Paliwo jest (co prawda rezerwa, ale chlupie, pachnie, no i widać, że jest), żadnego wycieku nic, rozrusznik działa, na żadnej nóżce nie jest no i lampki się świecą. Z tymi lampkami o tyle mnie martwi widok czerwonej lampki oleju - nie miałem okazji zwrócić uwagi, ale ona chyba gaśnie po odpaleniu maszyny, co nie?

No i tutaj pytanie za milion punktów - co to może być, jak zdiagnozować, no i najważniejsze - jak naprawić, co bym mógł się nacieszyć swoim nowym nabytkiem...

Będę po tysiąckroć wdzięczny za pomoc!

Pozdrawiam,

Robert

St4 ma tę cechę że kręci rozrusznikiem na wyłączonym "kill switchu". Zwróć uwagę w jakiej pozycji jest czerwony wyłącznik awaryjny na prawej kierownicy.

Sprawa się rozwiązała dość pragmatycznie - okazało się, że jeden z kluczyków nie jest chwytany przez immobiliser i z drugim zestawem kluczyków odpalił. Będę musiał pomyśleć nad wyrobieniem zapasowego zestawu, który będzie mi działał.

Dzięki za odpowiedź theodor :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.