Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
rosa

Kodowanie kluczyka Monster 696

Polecane posty

Cześć

Czy ktoś ma namiar gdzie mogę dorobić kluczyk + zakodować.

Oczywiście nabyłem moto z 1 kluczykiem bez karty kodującej.

Do 696 ( ten sam klucz) dorobiłem u pana Kazia w budce z kluczykami. Jednak bazę mu dostarczyłem ( nieoryginalną). Jeżeli upierasz się przy orginale również do zrobienia bez karty.

Fajny filmik ale kolo miał kod jaki wpisać w liczniku. A ja go nie posiadam.

Dorobienie kluczyka to też nie problem ale zakodowanie nie znając sentencji liczb to już problem.

W obecnych czasach "klonowanie" kluczyków Silca (stary typ) czy ZADI (nowy typ) to nie problem. Jeśli masz jeden działający, możesz go sklonować w dowolnej ilości. Jeśli chcesz mieć oryginalny kluczyk z logo Ducati, kup w ASO "surówkę" i znajdź lokalną firmę zajmującą się dorabianiem kluczyków firmy ZADI.

Kod kluczyka z transponderem do M696 to 59840281A, koszt 230zł.

Edytowano przez musieli

Kluczyki dorabiałem w puncie w Sellgrosie w Katowicach. Koszt surówka + nacięcie + klonowanie 150PLN/szt, ale ja dostarczyłem im moje surówki z transponderem zakupione u chłopaków w Camro Electronics (Holandia) i wtedy koszt samego frezu to 50PLN/szt. 

Podepnę się pod temat bo też mam problem z kluczykiem tyle że do s4 z 2001 r. Kupiłem moto z jednym kluczykiem i postanowiłem dorobić zapas, Gość dorobił bez problemu i powiedział że to najprostszy czip, ale niestety moto na nim nie odpala. Jutro mam jechać wymienić czip bo może być wadliwy ale czy może być jakaś inna przyczyna ?

Opisze to tak - osobiscie bylem u chlopakow z Carmo i najpierw dali mi jedna sztuke surowki, ale chcialem dwie to przy mnie skladali surowke chip i plastk kluczyka, a pozniej i tak jakos musieli go aktywowac w jakims elektronicznym urzadzonku (zaznaczam ze nie klonowac) i mowia ze to konieczne bo inaczej bym nie mogl zaprogramowac immo.  Przynajmniej tak poweidzial ziomek, a patrzac na to co za cuda tam ogarniaja, mysle ze znal sie na rzeczy i oba kluczyki moglem doprogramowac juz sam uzywajac karty kodowej i oba dzialaja.

Opisze to tak - osobiscie bylem u chlopakow z Carmo i najpierw dali mi jedna sztuke surowki, ale chcialem dwie to przy mnie skladali surowke chip i plastk kluczyka, a pozniej i tak jakos musieli go aktywowac w jakims elektronicznym urzadzonku (zaznaczam ze nie klonowac) i mowia ze to konieczne bo inaczej bym nie mogl zaprogramowac immo.  Przynajmniej tak poweidzial ziomek, a patrzac na to co za cuda tam ogarniaja, mysle ze znal sie na rzeczy i oba kluczyki moglem doprogramowac juz sam uzywajac karty kodowej i oba dzialaja.

Jeśli posiadasz kartę kodową to nie miałeś żadnego problemu. Na karcie kodowej jest zarówno kod elektroniczny do programowania "on-board" jak i kod mechaniczny do "fabrycznego" wycięcia kluczyka.

Jeśli posiadasz kartę kodową to nie miałeś żadnego problemu. Na karcie kodowej jest zarówno kod elektroniczny do programowania "on-board" jak i kod mechaniczny do "fabrycznego" wycięcia kluczyka.

Wlasnie jesli posiadasz - ja posiadalem tylko spisany electronic code, bo karte wsyslo przez lata...

Witam

Odświeżam temat kluczyka do Monstera 696, mam jeden czarny bez karty kodów. Jestem z Leszna w Wielkopolsce, gdzie i za ile mogę dorobić taki kluczyk z transponderem?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.