Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ma71usz

749 dziwna praca silnika

Polecane posty

Witam, mam problem w moim 749, dziś rano odpaliłem motor, zagrzałem do temperatury 50 st. po czym zacząłem jazdę z początku jakby wszystko ok, ale po chwili zauważyłem jakby silnik zaczął inaczej pracować (a'la na 3 garach) i utracił pełną moc, tzn ma momenty, że dosłownie przez ułamki sekund ma pod dostatkiem i się rwie do przodu, by tuż po chwili opaść z sił i jechać jak muł . Ducata nie katuję zawsze grzeję silnik zanim pojadę, a tu dziś nagle taka niespodzianka. Dodam, że wczoraj go myłem i może woda się gdzieś dostała, dolałem również do zbiornika paliwa Motul fuel system clean moto 0,2l, ale co ma piernik do wiatraka. Kiedyś już stosowałem ten specyfik w motorach i się nic nie działo. Ducati jest świeżo po serwisie, na którym miał robione luzy zaworowe, wymianę filtra paliwa, podkładki zaworów, wszystko w Ducati Bielsko nie wymieniłem jedynie świec, czy możliwe jest aby to ich wina lub może cewki? Proszę o pomoc bo może ktoś miał podobną sytuację. 

Jak na pierwszy post na forum to nie popisałeś się... -> LINK

A jeśli chodzi o opis usterki... no cóż... podałeś kilka "propozycji" dlaczego moto nie pracuje jak powinno (w Twojej ocenie) - najprościej po kolei sprawdzać i eliminować je... Jak sprawdzisz wszystko co podejrzewasz i nadal będzie to samo - odwiedź znów DBB.

może któryś kabel od świec jest przetarty i zalałeś go niechcący wodą...  może faktycznie po myciu coś nie łączy...   kwestia jak go myłeś

najlepiej byłoby podpiąć pod kompa i sprawdzić błędy

749 i 999 zbytnio wody nie lubią. Jeśli byłeś za dokładny z myciem to bardzo możliwe, że woda dostała się do cewki.

Też tak myślę Jarku, a fakt jest taki że faktycznie troszkę blok silnika myłem, póki co ducati stoi w ciepłym pomieszczeniu bo leje deszcz. Zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądać jutro, jeśli nic się nie zmieni to zacznę rozbiórkę żeby sprawdzić co mogło się stać. Paliwo spuściłem i zalałem świeże, ale nie wiem czy mogłoby mieć to aż taki wpływ.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.