Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
czerwiec

monoposto 749 999

Polecane posty

Hej

stałem się posiadaczem 749 biposto i chcę je przerobić na mono. Zadupki które sa dostępne na róznych aukcjach nie przedstawiają zdjęć na motocyklu więc trudno mi sie odnieść. W każdym razie poszukuję małego delikatnego zakrywającego tłumik tak w 3/4. Dowiedziałem się, że trzeba zmienić tylną ramę lub przyciąć tą co jest. Dlatego proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Takie mi się podobają

DSC00257.jpg

ducati999rsbkxerox20056391wallpaper21xa1.jpg

images.jpg

KGr    1

Te dwa nizsze wygladaja jak fabryczne. Wiec z grubsza tak, nowy subframe (ebay Twoim przyjacielem) i ciut plastiku. A czy pod spodem cos sie rozni to nie wiem :(

Napisano (edytowany)

Klekot w dziale ogłoszeń ma 999 w monoposto. Jego pytaj.

Edytowano przez oskar

Niestety są to towary które trudno dostać...Jeżeli chcesz założyć  oryginalny "krótki" zadupek to bez ramy sie nie obejdzie.Przezbrojenie to około 15 min.Na 99% tylko na jebaju to znajdziesz:)Ale uwierz mi,że efekt wizualny jest warty tego :) Sam szukałem,kupiłem i mam...

Oczywiście możesz też kupić plastik który bedzie pasował pod rame biposto ale to jednak nie jest to według mnie....

czerwiec odezwij się na priv, podeślę namiary na gościa, który może Ci pomóc w tej kwestii tzn albo ma albo załatwi Ci komplet plug & play

Napisano (edytowany)

mam obcieta  oryginalna rame i pomalowaną proszkowo na czarno pod monoposto, moge rozważyć wymianę na zwykłą :)

Edytowano przez arachnia

Napisano (edytowany)

Ja mam robiony pod siebie, wg, mojego ogólnego pomysłu, robili mi chyba M@M  , trzebaby Ryśka pytać i podobnież mają kopyto do tego zadupka...

Stelaż mam 2 osobowy lekko tylko modyfikowany ręcznie, ponieważ z zasadzie powinien do 2 osobowego stelaża być delikatnie łukowo podgięty bo czepia garba gdzie stelaż przechodzi w 2 osobę...reszta czyli szybkozłączki malowanie, numer też mój pomysł, Rysiek dał mi tylko materiał na blaszki wspomagające do szybkozłączek ( taki cmyk w kształcie literki U)...resztę sam dorabiałem...

Niektórym się to nie podoba innym średnio, a mi bardzo, bo to moje i tyle...

Pozdr. J.

P.S.

Przejście w 2- osobowy trwa ok. pół godziny, łącznie z szukaniem 10 i 8 płaskooczkowej z treszczotką..., po przełożeniu na 2 osoby stelaż nadal wytrzymuje obciążenie pasażerem(ką), ja jeździłem ( jak byłem jeszcze wolny- ok 2011 roku), z "dziewuchą" 1,90 i 92 kg żywej wagi :mrgreen: :wtf: :crazy: :clap: ... i nic się nie urwało, a drogi u nas nietęgie....

Edytowano przez klekot999

Ja w swojej ex 999 mialem zalozony tyl ala desmo bez kombinacji z subframe. Zreszta widac na zdjeciu.

post-86537-0-61738400-1431976392_thumb.jpg

KGr    1
Napisano (edytowany)

Fabryczne mono zdecydowanie jak dla mnie. Pieknie krotkie i zadziorne.

Jeszcze jakby wydech byl krotszy to byloby juz miodzio.

Tu inny przyklad:

AA-Ducati-999-02.jpg

(wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk)

Edytowano przez KGr

już temat zamknalem. chyba dobiłem targu za pomocą forum ;-)

dzięki koledzy

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.