Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Groszek

Jaki akumulator do 1000ds?

Polecane posty

Witajcie,

Pomozcie proszę bo już dostaje krecka. Jaki akumulator bedzie najlepszy do multi? Wiem, ze to Yt12B-bs ale w roznych sklepach i na roznych stronach dla tego samego modelu akumulatora podawane sa bardzo rozne parametry. Zastanawiam się - varta czy yuasa. Moj obecny LP jednak nie radzi sobie w multinie.

Bodzio, a nie myślałeś o litowo-jonowym o odpowiednich parametrach, Olek narazie nie ma ale może juz będzie miał...

Kupillim do Christini 450, narazie zdaje egzamin, poprzednik ( nowy)- po 2 zakręceniach wysiadał   (  dobrze, że kopajka jest)

A tak wogóle zauważyłem,  że porządne akumulatory skonczyły się jakieś 10-15 lat temu....już i Yuasy jakby nie te, pewnie też made in czajna....

Pozdr. J-999

Ja kupiłem motocykl z akumulatorem Yuasa i czwarty rok działa bez zająknięcia. Nie wiem czy był świeży gdy go kupowałem, pewnie tak. W zimie nigdy go nie doładowywałem a wiosną uruchamiał silnik bez gadania. Wybór warty powtórzenia.

Jeśli ma to znaczenie zmuszę się jutro do znalezienia spinek pokrywy bebechów i sprawdzę jaki konkretnie model tam jest.

Dzięki za podpowiedzi Panowie. Nad litowo jonowym się nie zastanawialem, nie slyszalem nigdy jak sprawuja się takie wynalazki. Wiem ze chlopaki na tor takie sobie sprawiaja dla zaosczedzenia gabarytu i masy, ale sa dosc kosztowne z tego co się orientuje. Cos mnie kusi ku Yuasie, i Ciechu jeszcze podpowiada, ze dobrze się sprawuje, ale w sklepie maja od reki varte, więc chyba na tym się skonczy. Mialem kiedys wlasnie varte ale poddala się zostawiona w motocyklu na 4 dni w nieogrzewanym garazu przzy naglym ataku zimy i -27 st. C.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.