Gasior 0 Napisano Czerwiec 15, 2015 Siemanko. Słuchajcie, pamiętacie czarną obklejoną tamą izolacyjną multistradę na zlocie? Po dotarciu do domku rozebrałem delikatnie czarnulkę coby ocenić straty wynikłe od wibracji (jak mi się zdaje). Bałem się, że cała owiewka się połamała, jednakże diagnoza Cinka okazała sie słuszna (WIELKIE DZIĘKI) i absencji uległy jedynie elementy odkręcalne. W przydrożnym sklepie udało się zakupić najpotrzebniejsze rubki, jednak wciąż brakuje kilku elementów (a kilka przy okazji chciałbym wymienić) Czy wiecie gdzie mogę dostać: 31) 821.1.191.1A Pin - czyi osadzony na gwincie m6 "grzybek z długą nóżką" - str.90 katalogu 20) 764.1.073.1A Rubber pad - czyli gumowa podkładka pod niego 9) (str 82) 832.1.033.1B Pin - podobny jak wyżej pin, ale krótki na gwint m5 oraz co najmniej 4 - a najlepiej 8 gumowych wkładek otworowych 3) 764.1.084.1A Vibration damper pad (pod grzybek m6 i m5) 19) 856.5.001.1A Spring washer ile takie rarytasy mogą kosztować? (nie muszą to być elementy Ducati Performance sprowadzane prosto z Panigale). Gdzie je dostać i ile czekać? Ktoś się może orientuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sacrosaint 2 Napisano Czerwiec 15, 2015 31. ok 53 zł za szt 20. ok 18 zł za szt 9. ok 15 zł za sztukę, sprzedawane w komplecie po 2 szt 3. Ok 26 zł za 10 szt (komplet) 19. ok 27 zł za 10 szt (komplet) Zamawiaj w liberty motors w warszawie, przy takiej kwocie obejdzie się bez zaliczki, wiec Ogarniesz to mailowo, odbiór po ok 3 dniach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gasior 0 Napisano Czerwiec 15, 2015 Gut, gracie mile! :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Czerwiec 15, 2015 proponuje bielsko biala - zaplacisz taniej i masz za dwa dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sacrosaint 2 Napisano Czerwiec 15, 2015 Z ciekawości, jakiego rzędu mogą być różnice w cenie? Bo może sam zmienię mojego "dostawce" części :) z tym ze liberty mam 5 minut na moto od pracy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Czerwiec 15, 2015 przy tych kwotach to bierz gdzie bliżej... A nie lepiej z reklamacją pojechać to Panów co Ci fuszerkę odwalili??? Pewnie się okaże , że mają części na miejscu :twisted: jako "pozostałość" po usłudze , ( nie wiedzieli gdzie je zamontować... :wtf: więc nie poskręcali ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gasior 0 Napisano Czerwiec 15, 2015 przy tych kwotach to bierz gdzie bliżej... A nie lepiej z reklamacją pojechać to Panów co Ci fuszerkę odwalili??? Pewnie się okaże , że mają części na miejscu :twisted: jako "pozostałość" po usłudze , ( nie wiedzieli gdzie je zamontować... :wtf: więc nie poskręcali ) Już z nimi gadałem, twierdzą (i odwiedzając ich w trakcie roboty), że w ogóle przedniej czaszy nie zdejmowali - więc i te śrubki były na miejscu. Co do reklamacji to jak najbardziej zgubioną płytkę (799.1.190.1A) już mam zamówioną. elementy o których pisałem nr 31 i 20 odpadły na 100% później (myślisz, że to też nadaje się do reklamacji?). Strasznie żałuję, że nie udało mi się na całą akcję podjechać do Darka i Theodora, no ale wczesniej cos sie nie moglismy zgrać, bo mieli kocioł w warsztacie, a później to już mi czasu przed meetingiem zabrakło. Pojechałem do chłopaków z Kawasaki i Ducati Service przy Łopuszańskiej (skądinąd polecany tutaj na forum salon! ) więc nie spodziewałem się takiej wtopy. zwłaszcza, że zajmujący się Dukatką Maciek - bardzo fajnie opowiadał mi co tam w brzuchu mojej ukochanej piszczy - czyli nic poważnego. Kiedy tamte śrubki odleciały - nie mam pojęcia. wszystkie gumki o których pisałem po prostu po parciały i chcę je wymienić proforma, coby lepiej trzymały - jak można - to trzeba robić lepiej uważam, niż się za 500 km przekonać, że jednak już nie trzymają. Żalu do chłopaków nie mam - zobaczymy jutro - wysłałem do nich "zapotrzebowanie". Ciekawy jestem jaki rachunek za to będą chcieli wystawić. A STRATY MORALNE NA MEETINGU!?!?! Jeszcze dzień wcześniej wyglądała lepiej jak z salonu, a tu te taśmy... No nic, dzięki za dobre słowa - ps. a z bielska tzn skąd? - mógłbym prosić jakiś kontakt? Ps. prawda jest taka, że tą ostatnią podkładkę sprężystą to sobie podaruję 25 zta za jedną (bo mi przecież jedna się przyda - nawet nie jest konieczna bo złączka i tak trzyma jak "krakowski komornik" (txt by my S.P. dziadek). A dostać taką za 35 gr można w castoramie. :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gasior 0 Napisano Czerwiec 16, 2015 Słuchajcie, skąd można to szybciej dostać? Czas oczekiwania z Włoch (liberty motors) to 2 tygodnie... :-/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Czerwiec 16, 2015 mowilem ci ze z bielska sciagna ci w dwa dni :) DUCATI BIELSKO BIALA !!! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gasior 0 Napisano Czerwiec 16, 2015 Hmm, a widzisz, :) powiedziałeś BB - tak sie zastanawiałem co masz na myśli :) Juz do nich dzwonie. dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gasior 0 Napisano Czerwiec 17, 2015 Dostępność w BB też ok tygodnia plus koszt przesyłki. Ściągam przez serwis. Ale dzieki raz jeszcze za podpowiedź - na przyszłość (mam nadzieję, że nie) może się przydać. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sacrosaint 2 Napisano Czerwiec 17, 2015 czyli problem jest z dostępnością gdzieś w magazynie itp. Zawsze gdy coś zamawiałem w liberty było po 2-3 dniach do odbioru Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magneto 2 Napisano Czerwiec 17, 2015 Z tego co wiem Ducati zmieniło zasady realizacji zamówień dla swoich dealerów i serwisów. Koszty ;) Czas realizacji zamówień się dzięki temu wydłuży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach