Gasior 0 Napisano Sierpień 18, 2015 (edytowany) Witam Niestety tylni amortyzator dość mocno się poci. Macie może pomysł skąd wziąć nowy? A może znacie kogoś, kto podjąłby się regeneracji? Czy od innych modeli Ducati również będą pasować jakby co? Edytowano Sierpień 18, 2015 przez Gasior Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Sierpień 19, 2015 Pomijając fakt że tylny amortyzator należy serwisować, a nie naprawiać dopiero jak pocieknie. Nie ma najmniejszego problemu z takim serwisem czy naprawą. Pozostaje jedynie czasem problem zasadności technicznej czy finansowej. Bywa sensowniejsza wymiana na aftermarketowy, dedykowany do modelu i przeznaczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gasior 0 Napisano Sierpień 19, 2015 Nie ma najmniejszego problemu z takim serwisem czy naprawą. Pozostaje jedynie czasem problem zasadności technicznej czy finansowej. Bywa sensowniejsza wymiana na aftermarketowy, dedykowany do modelu i przeznaczenia. A no widzisz właśnie.. gut to noł. :-) Obecnie mogę pochylić czoła nad nową wiedzą i ... szukać nowego w takim razie (no i sprawdzić dokładnie co się z tym dzieje). Choć na Allegro to same trupy, albo tak samo zapocone, albo w jeszcze gorszym stanie... A czy od innych modeli będzie pasować? spodziewam się odpowiedzi negatywnej, jako,że skok, długość, ramię inne.... Jeśli nie Allegro, to gdzie warto szukać czegoś na zamianę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sacrosaint 2 Napisano Sierpień 19, 2015 ja od roku przeglądam allegro/olx/ebay w poszukiwaniu sensownego widelca z s4/st4 w celu upgradu zawieszenia, bezskutecznie... Na ebayu coś tam czasem jest, ale nie mam zaufania do sprzedawców :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Sierpień 19, 2015 Amortyzator cieknący da się naprawić, a nawet jeśli udałoby się kupić używany i tak należało by go przeserwisować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gasior 0 Napisano Sierpień 22, 2015 Amortyzator cieknący da się naprawić, a nawet jeśli udałoby się kupić używany i tak należało by go przeserwisować. A no własnie taki mam zamiar! coby nadrobić niedopatrzenia poprzedniego właściciela ;-) Theodor, a znasz może kogos kompetentnego kto podjąłby się rewitalizacji amorka? Wy zajmujecie się takimi sprawami? Została mi polecona firma passerotti (bodajże) mająca siedzibę przy ulicy Garażowej na tyłach stacji benzynowej. Wiecie cos o niej? pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ptysiornia 27 Napisano Sierpień 23, 2015 Gasior, zadzwoń do Łukasza z http://ltd34.pl/ Najprawdopodobniej najlepszy adres odnośnie zawieszeń motocyklowych w Warszawie. Robił m.in. pomiary i regulacje na "gościnnych występach" w serwisie Motomaniax. pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Sierpień 24, 2015 Passerotti to dystrybutor uszczelnień przemysłowych, nawet nie wiem czy zajmuja się jakimkolwiek serwisem, ale serwisu zawieszeń na pewno nie ogarną. Z racji wymagającej specjalizacji dotyczącej obsługi tylnych amortyzatorów podzlecamy takie usługi. Po naszej stronie pozostaje demontaż/montaż zawieszenia z motocykla + indywidualna regulacja pod konkretnego kierowcę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vip3r 0 Napisano Sierpień 25, 2015 no ja zdecydowanie polecam do theodora tym bardziej że widzę że masz blisko - po serwisie i ustawieniu zawiasu przez theo można się na nowo zakochać w swoim motocyklu :) (taka slabo ukryta reklama mi wyszła ;) ale w słusznej intencji i na temat to może mi ujdzie ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach