Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Michal-500

Monster 796, a ten?

Polecane posty

Cześć,

Szukam sobie Monstera 796, ma być to mój pierwszy motocykl. Tak naprawdę nawet jeszcze nie siedziałem jeszcze na nim, ale czuję, że od niego chciałbym zacząć swoją przygodę z Ducati i wogóle z motocyklami. Przeszukuję ogłoszenia i trafiłem na takie:

http://otomoto.pl/oferta/ducati-monster-monster-796-ID6y87oR.html#187c63aea2

Czy byłby mi w stanie ktoś pomóc go obejrzeć i doradzić czy warto go kupić? Ewentualnie, czy jest ktos na forum w okolicach Katowic, Sosnowca, kto miałby podobnego Monstera cobym go sobie "pomacał"?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam,

Michał

Byłem dzisiaj w Bukownie i przy okazji spojrzałem ne tego dukata. ładny jest, pali też dobrze ( dB kilery wyciągnięte ), ale jak na przebieg 11 tys. km to opony są zrąbane, dla pewności paski rozrządu też bym wymienił, coś stuka z przodu może to łożysko główki ramy, no i moto jest po ślizgu wg mnie ok 10 metrów ( starta  lekko rama, przednia oś i mocowania podnóżek ) ale najlepiej musisz sam go zobaczyć

Tak trochę z innej beczki, skoro pierwsze moto to czemu 796 a nie 696 ja sie trafi zdrowa sztuka ?

Tak trochę z innej beczki, skoro pierwsze moto to czemu 796 a nie 696 ja sie trafi zdrowa sztuka ?

Dziękuję Waldiemu za fatygę. Dlaczego nie 696? Może to głupie, ale to rozwiązanie z tym monowahaczem z tyłu strasznie mi się podoba. tylko tyle, albo aż tyle:) Gdyby sie nie trafił żaden 796, to rozważałem też Aprilię Shiver 750.

3 lata temu kupiłem 796 na pierwszy moto , Dacati jest piękne i jestem mega zadowolony i również był bym mega zadowolony jak bym kupił wtedy 1100 miał bym suche sprzęgło ,a tu tego klekoczenia mi brakuje, mimo że ostatnio wzamian  coś w mojej 796 coś dziwnie grzechocze pod czas jazdy ,i mam problemy ze snem od tej pory , aaa jak to w pewnej mądrej książce przeczytałem co napisał pewien mądry człowiek jeżdżący na motocyklach i brzmiało to mniej wiecej tak "ryzyko jest ale zależy od tego kto kieruje " źródło książka Motocyklista Doskonały  a ze swojej strony na koniec, Monster jest piękny

3 lata temu kupiłem 796 na pierwszy moto , Dacati jest piękne i jestem mega zadowolony i również był bym mega zadowolony jak bym kupił wtedy 1100 miał bym suche sprzęgło ,a tu tego klekoczenia mi brakuje, mimo że ostatnio wzamian  coś w mojej 796 coś dziwnie grzechocze pod czas jazdy ,i mam problemy ze snem od tej pory , aaa jak to w pewnej mądrej książce przeczytałem co napisał pewien mądry człowiek jeżdżący na motocyklach i brzmiało to mniej wiecej tak "ryzyko jest ale zależy od tego kto kieruje " źródło książka Motocyklista Doskonały  a ze swojej strony na koniec, Monster jest piękny

A pewnie, że piękny z tym że 796 a 1100 to już spora różnica a 696 i 796 to pare koni wiecej i mono wahacz (tu zazdroszczę) dlatego szukałbym 696/796. Zakup tysiąca na moje pierwsze moto, którym w dodatku latam głownie po mieście poprostu się nie spinał i finansowo i zdroworozsądkowo ;)

Kolego, z kolei moim zdaniem rozsądnie to dobrze sobie kupić yamahe , Ducati nie koniecznie , a w moim przypadku na pewno .Co do pojemności ,mocy a zarazem możliwości które daje  796 to jestem pewien że zarazem 696 w pełni możliwości nie wykorzystał bym  ,a nawet nie miał bym  zamiaru . Spina w mieście, to myślę za każdy Ducat trzęsie przy 3 tys obrotów ,uciążliwe , taki urok :thumbup:  . Każdy doradzi na swój sposób i dobrze,będzie w czym przebierać  a najważniejsze żeby samemu brać to co najlepsze dla siebie i tego życzę każdemu i sobie. pozdrawiam

Edytowano przez yarek72

Swego czasu też szukałem 796 w takiej kwocie. Po długich poszukiwaniach odpuściłem ponieważ wszystkie 796 za kwotę <25k miały jakieś dolegliwości i niepewną historię. 

Osobiście nie sądzę aby udało Ci się coś znaleźć za te pieniądze. 796 chciałem z tego samego powodu co Ty, ale po zapoznaniu się z rynkiem zacząłem szukać 696 i to była dobra decyzja. Lepiej mieć pewne moto niż na siłę szukać monowahacza, którego przestaje aż tak brakować w 696 po pewnym czasie.

Szukaj 696 albo dorzuć ~5k do tej kwoty i szukaj 796.

Pozdr 

Oglądałem tydzień temu nówkę yamahę MT-07, i stwierdziłem, że to nie to mimo iż cena nawet niższa od używanego dobrego Monstera. Wydech brzmi jak z jakiejś 500-tki, chyba, że dopłacisz 4,5 tyś za Akrapovica.

Ale ja nie o tym chciałem :) W piątek stało się, mam w garażu swoje 796 :) Klasyczny czerwony :) Dziękuję za pomoc i rady.

Najbardziej oddającą odczucia opinię odnośnie wyglądu i stanu  wyraził mój brat, który towarzyszył mi w zakupie: "Stary, on jest tak zaje..sty, że na nim nie trzeba jeździć, wystarczy, że się go odpali i wystarczy siedzieć na nim :) "

Z tego zakupu robiło się już trochę "neverending story" więc tym bardziej gratuluje dealu. Sezon jeszcze niezamknięty, możesz przegonić Ducata to tu to tam. Pochwal się fotami. Życzę bezawaryjnej i bezpiecznej jazdy :)     

widze,ze to inny niz to co w ogloszeniu ale gratulacje :) daj znac jakie odczucia po  pierwszych metrach na nim... ja bylem przerazony i zafascynowany zarazem :D

Inny, przywiozłem go ze Świdnicy :) Póki co kręciłem się tylko wkoło "komina" bo dopiero w poniedziałek zdaję pierwzy (i mam nadzieję ostatni) egzamin na A :) dużo wyrywniejzy niż Gladius :)

No i ten wydech...

Pozdrawiam,

Michał

wymień te termosy na TERMIGNONI

No i ten wydech...

Pozdrawiam,

Michał

jak wymienisz te termosy na TERMIGNONI to wtedy dopiero doznasz 100 % przyjemności :mrgreen:

Edytowano przez Waldi59

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.