Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Rafał Jagielski

Ułoży się :-)

Polecane posty

Cześć .  

Jestem raczkującym motocyklistą ale raczkowanie zacząłem od Monstera 600 , 2001 r. chyba :)

Przebieg jaki zrobiłem to około 500 km.Brak mi doświadczenia no i porównania z jakimkolwiek innym sprzętem.

Po przeczytaniu miliona postów dźwięki jakie wydaje ta maszyna powoli przyswajam i traktuje je jako genialną melodię , uwielbiam to ;) nawet jeśli odchodzi od normy i coś faktycznie zaraz się rozpierniczy , któż to wie , chcę słyszeć ją nawet we śnie.

Ale jest jedna rzecz która mnie martwi szczególnie i stąd ten post

Jak w temacie , czy to się ułoży , jak powiedział mi znajomy który siedzi kilkanaście lat w motocyklach od strony mechanicznej również.

Chodzi o wbicie 1 biegu - na początku wchodziła jak w masełko , po moich kilku podróżach wchodzi zdecydowanie głośniej i z lekkim szarpnięciem, różnica jest niepokojąca i nasila się bardziej na rozgrzanym silniku po zrobieniu kilkunastu km. 

Znajomy twierdzi że problem tkwi we mnie , że dużo nauki przede mną , zgadzam się z nim w 100 % ale czy te objawy powinny skłonić mnie do oddania Monstera do kogoś z Was lub serwisu aby to wyeliminować ? Czy ten typ tak ma? Czy właśnie woła o pomoc i nie chce mnie już w swoim siodle? Nie chcę mu zrobić krzywdy gdyż przysiągłem mu że nie opuszczę go aż do śmierci :-) 

Proszę o odpowiedź i rozwianie moich wątpliwości. 

Pozdrawiam i z góry dziękuje zainteresowaniem się moim tematem. Pochodzę z okolic Kołobrzegu 

Po mojemu to coś ze sprzęgłem. Może zapowietrzony układ alboco? Tak by wychodziło z relacji pacjenta, że po rozgrzaniu bardziej "trzaska" jedynka.

wykciukowane

z tego co wiem to wlasnie wbijanie jedynki tak ma sie zachowywac , szarpniecie i charakterystyczny odglos ze skrzyni ...

Dziękuje za odpowiedzi.

Temat uznaje za zamknięty, lekkie szarpnięcie i specyficzny trzask w skrzyni póki co jest w normie, ale będę skłaniał się do sprawdzenia czy nie jest tak jak napisał tadzik.

Pozdrowienia

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.