Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
elMaciejos

Brak swiatla hamowania

Polecane posty

witam,

W moim M750 borykam sie z brakiem swiatla 'stop' przedniego hamulca.

Przeprowadzilem male sledztwo ze schematem instalacji w reku - co nastepuje:

- zarowka dwuzarnikowa, sprawna - zarowno pozycja jak i swiatlo 'stop' odpalone z tylnego hamulca okay,

- bezpiecznik sprawny, ocena wizualna plus na jednym obwodzie bezpiecznika jest tez klakson ktory jest okay,

- wiazka glowna nie wykazuje oznak przetarc na calej dlugosci ramy,

- polaczenie wiazki glownej z wiazka mikroprzelacznika (tego przy klamce) nie zweryfikowane - ciasno w okolicach glowki ramy... czy komus zrobil sie tam kiedys niekontakt?

- mikoroprzelacznik, zdemontowalem, niby pstryka ale swiatlo hamowania nie reaguje...

- nie probowalem jeszcze ciac i zwierac na krotko przy klamce.

Jesli weryfikacja polaczenia wiazek oraz krotkie zwarcie nie zadziala, czy znacie moze jakis dobry adres gdzie moge dostac ten miroprzelacznik?

O taki jak tutaj -> http://www.gothamcycles.com/ducati-front-brake-microswitch-early-style-851888-748916-monster-ss-st.html

Dzieki za pomoc!

Maciek

był taki wątek na forum ale nie mogę go znaleźć...   w moim przypadku wadliwy był mikrostyk przy klamce hamulca...   ja chyba zostałem obdarowany na forum przez jakiegoś forumowicza/klubowicza ale później oddałem w inne ręce - bo chyba dostałem dwa takie

Wtedy też były dostępne na allegro, a teraz nie widzę.

Mialem podobnie. U mnie to byly zasniedziale styki przy przelaczniku przy klamce. Na początek zrobilbym tak jak radzi Jackvboom.

Co człowiek zbudował może i rozebrać, wiem że ten mikrostyk to mała część ale próbować rozebrać trzeba jeżeli nie działa to gorzej już nie może być, 

Co rozebrać ???

Wypiąć ze złączki i zewrzeć przewody od mikrostyku (oczywiście te od strony wiązki motocykla). łatwiejszej metody na spradzenie jego działania nie ma.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.