Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Kamael

S4 - nieregularne obroty spowodowane (chyba) elektryką

Polecane posty

Napisano (edytowany)

Witam,

Od pewnego czasu mam pewien problem z moją S4ką. Mianowicie motocykl wpada w nieregularne obroty a w rezultacie gaśnie. Problem pojawia się przy jakimkolwiek poborze prądu, włączone światła (jakiekolwiek), lub włączenie się wiatraków w przypadku wyższej temperatury.

W momencie jeśli nic z elektryki nie chodzi - silnik działa normalnie. Na akumulatorze nie występuje spadek napięcia. Wymieniane były świece, akumulator ma jakiś rok. Czy jakiś doświadczony właściciel S4ki spotkał się z tym problemem? Wiem że w innej S4ce był podobny problem ale nie udało się tego zdiagnozować.

Edytowano przez Kamael

może być usterka , ale też....

Jakie masz obroty biegu jałowego?

Jeśli są niższe niż podaje producent , to dodatkowe obciążenie alternatora powoduje spadek obrotów i "zadławienie" silnika...

Niby są niższe (powinno być chyba około 1,5k a jest 1k) z tym że dziś stało się to nie tylko na jałówce. Silnik zaczął nieregularnie pracować podczas jazdy, przy około 90-100 stopniach bo jak wracałem to było już ciepło. więc pewnie dociążyły wiatraki. A co miałeś na myśli używając wielokropka?

To że może być wiele usterek,,,, od TPS-u, synchronizacji przepustnic,  po tak proste sprawy jak fajki i świece..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.