Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
strumpfli

999 Kielce

Polecane posty

Ta tylna opona mi się nie podoba, po co zakładać taką szeroką oponę ?

Oczywiście układ hamulcowy Brembo w Ducatach jest w standardzie w oplocie stalowym od bodajże 1998 roku...niejako gratisem jest Termignioni...

To, czy jest ( był ) po szlifie, przed szlifem w trakcie szlifu nie ma najmniejszego znaczenia, najważniejsze, żeby podczas jakiejkolwiek obsługi nie przeklinać nieoryginalnych połączeń, śrub i nakrętek... No i oczywiście ciekawe jak i czy był serwisowany i czy jeździł, czy nie,  na Motulu :mrgreen:

Reszta jest do ogarnięcia :mrgreen:

Edytowano przez klekot999

Czasami mam wrażenie, że kupić sensowny używany motocykl w tym kraju to jak wygrać w lotto. Przez 2 miesiące wydałem 1k PLN na dojazdy na różne wypizdowa, w 9 na 10 przypadków okazywało się, że na sprzedaż jest totalna padlina, w ogłoszeniach oczywiście wszystko pięknie panie, będzie pan zadowolony, paski z Opla Astry założyłem, trochę bak cieknie i lekko może wali na lewo jak się kierownicę puści ale ja nie wiedziałem... nie wiedziałem..

Edytowano przez strumpfli

Czasami mam wrażenie, że kupić sensowny używany motocykl w tym kraju to jak wygrać w lotto. Przez 2 miesiące wydałem 1k PLN na dojazdy na różne wypizdowa, w 9 na 10 przypadków okazywało się, że na sprzedaż jest totalna padlina, w ogłoszeniach oczywiście wszystko pięknie panie, będzie pan zadowolony, paski z Opla Astry założyłem, trochę bak cieknie i lekko może wali na lewo jak się kierownicę puści ale ja nie wiedziałem... nie wiedziałem..

Z własnego doświadczenie wiem że najlepiej jest wybrać 5% ofert z najwyższą ceną za dany model i do nich się przejechać. Raczej trafi się jakieś padło, ale i powinno się znaleźć coś godnego uwagi :)

Zresztą po tylu latach exploatacji jakieś rysy czy obcierki to norma, nie ma co się łudzić, chyba, że motocykl ktoś zakupił jako nowy i postawił w salonie...ale też mimo, że nie jeżdżony to powinno się wymienić podstawowe elementy wymagające serwisowania typu olej, płyny, paski, filtry, opony ect...

Dodam do tego, że wszystko jest kwestią ceny, jeśli motocykl ma jakieś dodatkowe minusy, trzeba to wyłapać i można próbować obniżyć cenę...

Mi się prawie każdy Superbik Ducati podoba, i każdego bym polecał ( no może prawie), a szczegóły transakcyjne zależą tylko od zdolności negocjacyjnych kupującego...ale jeśli ktoś naprawdę szuka motocykla idealnego powinien raczej odwiedzić salon firmowy i kupić nowy...

Pozdr. J-999

Klekot, chyba nie doczytałeś do końca ;-) Obcierki i rysy to mnie mało interesują, bardziej urwane chłodnice przyczepione na drut, paski rozrządu z Opla Astry i lagi prostowane młotkiem (to tylko przykłady z ostatniego miesiąca)

No nie wierzę, jeszcze ludzie takie sprzęty sprzedają????? :-| :roll:

Darmo powinni oddawać, komuś kto potrafi właściwie zadbać  na zasadzie: Panie słuchaj, jam Janusz od aut nie znam się na motorach, masz Pan darmo, za to zareklamuujesz mi firme...

Edytowano przez klekot999

No nie wierzę, jeszcze ludzie takie sprzęty sprzedają????? :-| :roll:

oj sprzedają , i to jeszczcze gorsze, a gdy nie mogą sprzedać to spawają ramę, malują i ponownie wystawiają na sprzedaż tak jak Pan spod tego linka :

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.