Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Waldi59

Alternator padł

Polecane posty

Po powrocie z DESMOEND-u  przemierzyłem elektrykę i okazało się że alternator daje napięcie 4 , 5 i 14 V ale dopiero dzisiaj wyciągnąłem dziada

teraz muszę go oddać do przewinięcia ale mam pytanie - czym przyklejone są śruby mocujące stojan

alternator.jpg

gdzie to można kupić

Możesz użyć produktów innych firm z angielskiego znajdziesz na opakowaniu napis threadlocker, loctite jest uznanym producentem ale permatex też jest ok. Obiegowo ludzie mówią "klej do gwintów" może niezbyt trafnie, ale jak pomaga w znalezieniu specyfiku to ok. Istotną jest również specyfikacja produktów chodzi min.o siłę jakiej trzeba użyć w Nm do zerwania łączenia.zwykle producenci. Nie bawią się w szczegóły i piszą low,medium,hard do małych gwintów low,i medium są idealne.

A gdzie znaleźć,od ręki spotkałem to w "liroju" czasem w obi na działce z klejami, albo skorzystaj z neta kup poprzez sieć kilkaopakowań w przypadku permatexa bo sprzedają to w opakowaniach niczym kleje sekundzie loctite ma większe opakowania buteleczka wystarcza na długo.ja mocuję u siebie wszystko ta tym żeby zażegnać w maksymalnym stopniu problem śrub odkręcakących się od wibracji.

dobre sklepy ze śrubami,łożyskami,generalnie branża techniczna,na pewno coś w okolicy znajdziesz,to nie technika kosmiczna ;)

Ok dzięki za wszystkie namiary, dzisiaj zawiozłem stojan do przewinięcia i będzie gotowy na wtorek.

Czyli, że jak alternator się zes..ał to trzeba go przewinąć.

Logiczne. Jak z dzieckiem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowano przez ptysiornia

Z jedną różnicą Ptysiu dziecko trzeba przewijać kilka razy na dzień, alternator jeżeli masz pecha,  raz na parę lat  :razz: 

Potworka poskręcałem i znowu można grzać, ładowanie :thumbup:  Ok, tylko pogoda pod psem :thumbdown:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.