Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
rolin

Siedzenie 2014 do MTS 2011?

Polecane posty

Koledzy, może ktoś mi powie czy siedzenie z 2014 roku bedzie pasowało do 2011? W necie różne rzeczy podają i można znaleźć w opisach że 2010-2014 mają te same siedzenia, a gdzieniegdzie dzielą na 2010-2012 i 2012-2014. Mogę mieć siedzenie z 2014 jednak nie mam pewności czy pasuje, szczególnie fotel kierownika. Chciałem wymienić bo to z 2014 jest ładniej wykonane i ma czerwone nitki( tak, tak, nie komentujcie :).

jest ładniej wykonane i ma czerwone nitki( tak, tak, nie komentujcie :).

i właśnie tym się różnią... Numery kat.Ducati są inne ze względu na ten fakt, ale jak już weźmiesz katalogi z siedzeniami akcesoryjnymi innych firm , to znajdziesz info , że 10-14 są takie same...

wypatrzyłem jeszcze jedną różnicę, siedzenie 2011 ma dwa otwory na przelot a z 2014 od zewnątrz jest zaślepione. Również w katalogu piny ustalające mają inne numery. Nie oznacza to jednak, że nie będzie pasować (piny raczej do wymiany razem z siedzeniem).

Mam i jedno i drugie osobiście. Tak ja rolin napisał ,różnią się. Model 2010-2012 ma w kanapie kierowcy otwory na kołki ustalające z tyłu. Wpinasz tak samo w obu modelach z przodu na zbiorniku w kołki i z tyłu zakładasz na tulejki  lub 1-ną po lewej? .Dlatego w Twoim modelu nie zamontujesz bez poprawek  kanapy od nowszego modelu (2012-2014) będzie opierała się na tylnym kołku i nie zapniesz tylnej połówki na zamku zatrzaskowym .Jak się uprzesz  to zamek - linka się nie otworzą i kanapy nie zdejmiesz.

.Być może przeróbka (wykonanie otworu w nowej) to dobre rozwiązanie lub usuniecie kołka metalowego i zastąpienie gumowym odbojem.

Kanapa z czerwonymi obszyciami może pochodzić tylko od "PP"

Sprawdzałem w katalogu po numerze części roczniki 2011 i 2014. Wychodzi na to, że wszystko naokoło siedzeń jest takie samo (stelaż, plastiki itp.). Różnica jest tylko w tym jednym kołku, przypuszczam, że wystarczy oryginał z 2011 wrzucić na tokarkę i go pomniejszyć a fotel z 2014 będzie pasował. Jest szansa żebyś zrobił mi zdjęcie tego co widać po ściągnięciu siedzenia w roczniki 2014?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.