rpisar 6 Napisano Luty 23, 2017 Witam Mam pytanie odnośnie tylnego zawiasa w 1098. Mianowice ile długości ma oryginalna kość podwyższajaca obniżająca tylni zawias? Kupiłem sprzęt od karła i mam wrażenie ze zamontował tam jakaś krutsza albo skręcił na maxa nie próbowałem jeszcze tego kręcić ale jakiś mnie sie niski tył wydaje. U mnie korpus kości ma 105 mm i pytanie czy to oryginał czy jakiś zamiennik? Drugie pytanie czy ktoś ma moze oryginał jeśli by sie okazało ze ten mój to zamiennik. Chętnie kupię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbig 0 Napisano Luty 26, 2017 Cześć. To standardowy wymiar. Możesz wydłużyć po 7,5mm na gwincie z każdej strony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbig 0 Napisano Luty 26, 2017 Max 7,5mm. Nie wiecej!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tom999s 0 Napisano Luty 26, 2017 I to wystarczy. Ja tak zrobiłem i jest ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 1, 2017 Ta kość nie służy to podnoszenia tyłu motocykla, wysokość tyłu to "skutek uboczny" zmian w geometrii tylnego zawieszenia i związany z układem napędowym, a nie kwestia ergonomii czy wygody. Kręcąc "na pałę" można jedynie popsuć własności trakcyjne motocykla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tom999s 0 Napisano Marzec 1, 2017 Ta kość nie służy to podnoszenia tyłu motocykla, wysokość tyłu to "skutek uboczny" zmian w geometrii tylnego zawieszenia i związany z układem napędowym, a nie kwestia ergonomii czy wygody. Kręcąc "na pałę" można jedynie popsuć własności trakcyjne motocykla. A kto mówi o kręceniu na pałę. :razz: Zgadzam się jak najbardziej. Jeżeli kolo wcześniej był malutki to pewnie sobie pokręcił żeby było niżej (tak jak to było u mnie). Trzeba ustawić odpowiednio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spidi 1 Napisano Marzec 1, 2017 Theodor czy oferujecie usługę ustawiania zawiasu? Chodzi mi przede wszystkim o napięcia wstępne dostosowane do mojej wagi. Jeśli tak to jaki jest koszt takiej przyjemności(przy założeniu, że sprężyny "dadzą radę")? Może bym zrobił sobie do was wycieczkę jak trochę pogoda się ustabilizuje... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 2, 2017 Jesli robimy serwis zawieszenia to wówczas ustawienie preloadu pod wagę plus wyjściowe ustawienia tłumień jest gratis. Osobno jako autonomiczna usługa to 120zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rpisar 6 Napisano Marzec 2, 2017 Dzięki wszystkim za info. Próbowałem to zrobić ale koleś tak skręcił ze ani rusz tego nie można ruszyć w zadana stronę. Zastanawiam sie czy przypadków aluminium sie nie utleniło i tym samym zapiekło. Oczywiscie nakretki kontrujace poluzowałem :-) Bende próbował może sie uda ale nie chciał bym czegoś uszkodzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spidi 1 Napisano Marzec 3, 2017 Jesli robimy serwis zawieszenia to wówczas ustawienie preloadu pod wagę plus wyjściowe ustawienia tłumień jest gratis. Osobno jako autonomiczna usługa to 120zł. Dziękuje. Brzmi rozsądnie więc pewnie skorzystam... :) Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ptysiornia 27 Napisano Marzec 3, 2017 Spidi, możesz od razu wtedy na miejscu zamontować tylną gumę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spidi 1 Napisano Marzec 3, 2017 Spidi, możesz od razu wtedy na miejscu zamontować tylną gumę. Masz ją już u siebie? Będę w przyszłym tygodniu w W-wie więc mógłbym podjechać... Do chłopaków z Motomaniax wybiorę się jak zrobi się trochę dłuższy dzień i pogoda będzie pewniejsza - zrobię sobie traskę na Duku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ptysiornia 27 Napisano Marzec 3, 2017 Masz ją już u siebie?... Zapraszam :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach