Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Jackvboom

Wyświetlacz biegów gipro

Polecane posty

Hej

Planuję zamontować wyświetlacz biegów Gipro do mojego s4rs.

Miałem to w gsx1400 sprawdzało się znakomicie ( gipro atre)

W duca własnie tego mi brakuje.

A teraz moje pytanie. Czy w ducacie to jest montaż p&p?

I jakie są róznice w modelach:

Gipro X
Gipro DS
Gipro ATRE

w sumie taka rzecz by mi sie tez przydala ale aby wiedziec czy juz jestem na 6 biegu czy jeszcze nie hmmm... bo reszta nie istotna. Akurat gdy 6 wbijam to czuc to w bucie (wydaje mi sie,ze minimalnie dluzszy skok jest albo tylko mi sie wydaje) ale jak napypszasz i z automatu sie leci to juz pozostaje tylko weryfikacja predkosciomierza i obrotomierza...

Gipro są p&p pod warunkiem, że kupisz model pod Ducati. Wpina się je w gniazdo diagnostyczne (przynajmniej w mojej poprzedniej CBR PC40). Potem tylko kalibracja i ogień. Dobrze wiedzieć na jakim biegu jedziesz. W każdym moto miałem/mam (SMCR ma seryjny wyświetlacz).

W RC8 miałem DataTool i trzeba było lutować kable i ogólnie działał dużo wolniej niż Gipro.

A miał ktoś może styczność z tymi tańszymi np. GPT GI1001? Chyba itak wszystko płynie z Chin tylko pod innym logo a cena dwukrotnie niższa niż gipro.

A do czego to się przydaje w codziennej jeździe? Jak słyszę (nie mam obrotomierza), że wyje to podbijam bieg. Jak czuję, że zaraz będzie szarpać, to przegazówka i redukcja.

A do czego to się przydaje w codziennej jeździe? Jak słyszę (nie mam obrotomierza), że wyje to podbijam bieg. Jak czuję, że zaraz będzie szarpać, to przegazówka i redukcja.

Niektórym np. do gumowania! :) Zupełnie inaczej trzeba strzelić na jedynce a inaczej na dwójce czy trójce... a w przypadku niektórych motocykli nawet na czwórce. 

W takich zabawach wyświetlacz bywa nie oceniony! ;)

Początkującym pomaga w ogarnięciu - zwłaszcza w kursowym gladiusie. Jeśli nie jest to droga zabawa to warto to rozważyć np. w pierwszym moto. Później to faktycznie może być już niepotrzebne.

No właśnie kumplu mi na kursie wbijał gość do głowy, że do nauki wyświetlacz to zło. Masz się nauczyć obywać z moto, słuchać go, czuć. Nawet jak głupio to brzmi, wydaje mi się mądre. Większość motocykli ma obrotomierz. Ale jak potrzebny, to kupuj :)

No właśnie kumplu mi na kursie wbijał gość do głowy, że do nauki wyświetlacz to zło. Masz się nauczyć obywać z moto, słuchać go, czuć. Nawet jak głupio to brzmi, wydaje mi się mądre. Większość motocykli ma obrotomierz. Ale jak potrzebny, to kupuj :)

Tutaj to chyba każdy instruktor ma swoje teorie. :) Osłuchanie przychodzi z czasem. Dla większości obrotomierza jest wystarczający :)

Widziałem że są też takie na chińskich bazarach aliexpress po 12 dolarów, testował może ktoś czy działają albo są z nimi jakieś problemy ?
np. https://pl.aliexpress.com/item/HIGH-QUALITY-Red-LIGHT-LED-Universal-Digital-Gear-Indicator-Motorcycle-Display-Shift-Lever-Sensor/32259010754.html?spm=2114.56010208.4.2.Fn60Zw

Mam Gipro w 848 jest małe opóźnienie w wyświetlaniu ale ogólny efekt bardzo pozytywny  :razz:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.