Jackvboom 0 Napisano Marzec 5, 2017 Hej Planuję zamontować wyświetlacz biegów Gipro do mojego s4rs. Miałem to w gsx1400 sprawdzało się znakomicie ( gipro atre) W duca własnie tego mi brakuje. A teraz moje pytanie. Czy w ducacie to jest montaż p&p? I jakie są róznice w modelach: Gipro X Gipro DS Gipro ATRE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wujek 0 Napisano Marzec 7, 2017 w sumie taka rzecz by mi sie tez przydala ale aby wiedziec czy juz jestem na 6 biegu czy jeszcze nie hmmm... bo reszta nie istotna. Akurat gdy 6 wbijam to czuc to w bucie (wydaje mi sie,ze minimalnie dluzszy skok jest albo tylko mi sie wydaje) ale jak napypszasz i z automatu sie leci to juz pozostaje tylko weryfikacja predkosciomierza i obrotomierza... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Marzec 8, 2017 Gipro są p&p pod warunkiem, że kupisz model pod Ducati. Wpina się je w gniazdo diagnostyczne (przynajmniej w mojej poprzedniej CBR PC40). Potem tylko kalibracja i ogień. Dobrze wiedzieć na jakim biegu jedziesz. W każdym moto miałem/mam (SMCR ma seryjny wyświetlacz). W RC8 miałem DataTool i trzeba było lutować kable i ogólnie działał dużo wolniej niż Gipro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patrykp32 0 Napisano Marzec 8, 2017 A miał ktoś może styczność z tymi tańszymi np. GPT GI1001? Chyba itak wszystko płynie z Chin tylko pod innym logo a cena dwukrotnie niższa niż gipro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kkrzysiekk 1 Napisano Marzec 8, 2017 A do czego to się przydaje w codziennej jeździe? Jak słyszę (nie mam obrotomierza), że wyje to podbijam bieg. Jak czuję, że zaraz będzie szarpać, to przegazówka i redukcja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spidi 1 Napisano Marzec 8, 2017 A do czego to się przydaje w codziennej jeździe? Jak słyszę (nie mam obrotomierza), że wyje to podbijam bieg. Jak czuję, że zaraz będzie szarpać, to przegazówka i redukcja. Niektórym np. do gumowania! :) Zupełnie inaczej trzeba strzelić na jedynce a inaczej na dwójce czy trójce... a w przypadku niektórych motocykli nawet na czwórce. W takich zabawach wyświetlacz bywa nie oceniony! ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cosmo 1 Napisano Marzec 8, 2017 Początkującym pomaga w ogarnięciu - zwłaszcza w kursowym gladiusie. Jeśli nie jest to droga zabawa to warto to rozważyć np. w pierwszym moto. Później to faktycznie może być już niepotrzebne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kkrzysiekk 1 Napisano Marzec 10, 2017 No właśnie kumplu mi na kursie wbijał gość do głowy, że do nauki wyświetlacz to zło. Masz się nauczyć obywać z moto, słuchać go, czuć. Nawet jak głupio to brzmi, wydaje mi się mądre. Większość motocykli ma obrotomierz. Ale jak potrzebny, to kupuj :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasiu_b 0 Napisano Marzec 10, 2017 Witam. Ja mam Gipro X i jestem zadowolony a szczególnie zona XD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cosmo 1 Napisano Marzec 10, 2017 No właśnie kumplu mi na kursie wbijał gość do głowy, że do nauki wyświetlacz to zło. Masz się nauczyć obywać z moto, słuchać go, czuć. Nawet jak głupio to brzmi, wydaje mi się mądre. Większość motocykli ma obrotomierz. Ale jak potrzebny, to kupuj :) Tutaj to chyba każdy instruktor ma swoje teorie. :) Osłuchanie przychodzi z czasem. Dla większości obrotomierza jest wystarczający :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sDelg 0 Napisano Marzec 17, 2017 Widziałem że są też takie na chińskich bazarach aliexpress po 12 dolarów, testował może ktoś czy działają albo są z nimi jakieś problemy ?np. https://pl.aliexpress.com/item/HIGH-QUALITY-Red-LIGHT-LED-Universal-Digital-Gear-Indicator-Motorcycle-Display-Shift-Lever-Sensor/32259010754.html?spm=2114.56010208.4.2.Fn60Zw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomcik80 0 Napisano Marzec 19, 2017 Mam Gipro w 848 jest małe opóźnienie w wyświetlaniu ale ogólny efekt bardzo pozytywny :razz: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach