Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Andy

Ducati 848 Oświecim

Polecane posty

Hello :)

Poszukuje od jakiegoś czasu 848, w oko wpadł mi ten egzemplarz: https://www.otomoto.pl/oferta/ducati-848-piekne-zadbane-i-bezwypadkowe-biala-perla-ID6yNWCh.html

Kolega Sławek już o niego pytał, jednak nic tam konkretnie nie zostało napisane. Zna ktoś ten sprzęt? Może ktoś już latał go obadać? Za daleko mam żeby samemu jechać na oględziny, może jest na forum jakiś dobry duch który ma w miarę blisko, podskoczy i wyda opinię? Odwdzięczę się dobrym flakonem :razz:  

Z tych zdjęć co są nic niepokojącego w oczy się nie rzuca. Myślę, że warty obejrzenia na żywo, jak już pewnie zauważyłeś nie ma tego za wiele więc chyba nie masz wyjścia. Zrób sobie weekendową wycieczkę po Polsce, ja po swoje 848 jechałem ponad 500 km :) .

Brak śruby w osłonie tłumika, a tak poza tym wygląda całkiem nieźle, nie obejdzie się bez oględzin...

jak mam jechać po samochód na drugi koniec Polski, to wysyłam za 250pln rzeczoznawcę z autotesto.pl i za 3dni mam szczegółowy raport z którego wiem, czy warto czy nie...

poszukaj czy są firmy, które robią takie ekspertyzy motocykli na odległość, bo w/w akurat robią tylko samochody

Hello :)

Poszukuje od jakiegoś czasu 848, w oko wpadł mi ten egzemplarz: https://www.otomoto.pl/oferta/ducati-848-piekne-zadbane-i-bezwypadkowe-biala-perla-ID6yNWCh.html

Kolega Sławek już o niego pytał, jednak nic tam konkretnie nie zostało napisane. Zna ktoś ten sprzęt? Może ktoś już latał go obadać? Za daleko mam żeby samemu jechać na oględziny, może jest na forum jakiś dobry duch który ma w miarę blisko, podskoczy i wyda opinię? Odwdzięczę się dobrym flakonem :razz: 

Dzwoniłem do faceta, gdzie można zobaczyć ducata, niestety w tej chwili nie ma czasu, może w czwartek.

Kolego ja go polecam, stan super. Czy czacha wcześniej nie była lakierowana??? Tego n ie wiem ale zaciek jeden większy tam jest. Opony super stan. Mały wyciek pod siedzeniem (nie wiem co tam sie dokładnie znajduje???

Kwota taka sobie (gość dodaje oryginalne rzeczy to plus)

PS

Jeśli byłoby czerwone w tym stanie, to bym kupił nawet za te pieniądze.

Slawek986 czegoś chyba nie czaję...   pisze, że stan super, a z tego stanu super, to tylko opony są super :)   a to owiewka ma zaciek - no pewnie malowana, a to wyciek pod siedzeniem - no nie jest już tak super.

Trzeba obejrzeć, dokładnie sprawdzić i podjąć jakieś decyzje. "Super" by było, gdyby za te mankamenty spuszczono z ceny prawda?

Tak ale ceny nie obniży. Z tych, które ja oglądałem (a było ich już kilka, to ten jest najlepszy) Dlatego napisałem że super stan. Nic nie wskazuje na to by leżał a ta czacha jest oryginalna (nie laminat zamiennik) Tylko polakierowana ponownie ale się nie różni od całości tylko ten jeden zaciek koło wlotu powietrza (może gość odda do kogoś i mu to spoleruje i będzie git.

Tak jak napisałem jeżeli by było czerwone w takim stanie, to chętnie bym przygarnął osobiście. (Biały, to ostateczność)

Teraz rozglądam się na zagranicznych aukcjach, bo widzę że u nas to pustki a jeśli już się pojawiają to albo stan opłakany albo relacja ceny do stanu kosmiczna.

Wiem że się nie kupuje nowego z salonu ale przecież każdy widzi jak coś wygląda.

Stan super jest w salonie nowego Ducata,  a tego oglądałem i uważam że stan jest dobry, ma normalne ślady użytkowania jak po  przebiegu 24 tys.km. 

Dla mnie ma dwa minusy  - nie jest czerwony i brak ABS-u 

Ale przecież 848 nie miały ABS-u. Chyba że źle czytałem dane

Ja wcale nie stwierdziłem że musi go mieć, ja napisałem jakie minusy ten dukat ma dla mnie, 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.