Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Krasa87

Monster 600 01' - pytanie techniczne / nurtująca część

Polecane posty

Witam Koledzy,

Mój pierwszy temat na tym forum - więc przy okazji chciałbym się również przywitać. Od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Potwora 600 rocznik 01. Jestem świeżakiem jeżeli chodzi o 2 kółka, a jeszcze większym jeżeli chodzi o mechanikę. Podczas ostatniej lekkiej gleby parkingowej, z zaznaczonego na czerwono plastikowego elementu/części (zdjęcie poglądowe) pociekła benzyna (po zapachu przynajmniej tak wyglądało). Byłbym wdzięczny jeżeli ktoś mógłby wyjaśnić cóż to jest za element i czy ten wyciek to coś niebezpiecznego? Dodam że po wypionowaniu, odstaniu i wytarciu odpalił i jeździł dalej bez problemu.

Z góry dziękuje za wszelkie odp.

Pozdr.

post-90856-0-69250900-1494171429_thumb.jpg

Ten zbiornik to taki a'la filtr do podciśnienia membrany w gazniku. Jak dobrze kojarzę. Dlatego zapach paliwa. Ale paliwa nie powinno tam być. Chyba ze membrany są dziurawe.

Dzieki za odp. Hmm dziwna sprawa, ewidentnie pociekło po ramie coś mokrego i pachnącego benzyną. W przypadku dziurawych membran - jakie są możliwe kłopoty?

Motocykl będzie nierówno pracował, może prychać, gaz wolniej reagować.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.